GRUPO PLAZA

fins al 12 de març

El Centre del Carme mostra la realitat sociocultural de l'Índia a través dels seus jóvens

10/02/2017 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme de València acull l'exposició ‘Índia. Mirades Joves' que es podrà veure en l'Aula Capitular fins al 12 de març, una mostra que s'emmarca dins del Festival MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu) que complix enguany la seua quinta edició amb l'Índia com a país central del festival. L'exposició, realitzada per estudiants del Club de Fotografia de Dyal Singh College, Universitat de Delhi, mostra la visió internacional del MICE i és una oportunitat per a veure, des del punt de vista dels jóvens indis, la realitat sociocultural del país.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont i el director del festival MICE, Josep Albiol, inauguren esta vesprada la mostra, acompanyats pel seu comissari, Paras Kumar. Pérez Pont ha explicat que “esta exposició que ens va a acompanyar al llarg d'un mes, oferix un contrapunt entre l'arquitectura gòtica de l'Aula Capitular, amb la bellesa iconogràfica d'un país, l'Índia, que ens arriba a través de la mirada dels seus jóvens artistes”. “Al mateix temps esta mostra té un component social i cultural en la línia de suport a l'art emergent en què estem treballant des del Consorci de Museus i des del Centre del Carme” ha matisat el director.

Pérez Pont ha lloat el treball del MICE “que en estos cinc anys ha aconseguit motivar a la comunitat educativa valenciana en un projecte d'intercanvi cultural que atrau cada vegada a més centres de tot el món i que fomenta la creativitat i el treball en equip entre els jóvens”. Composta per al voltant de 70 imatges, l'exposició aspira a mostrar la riquesa de la terra de l'Índia, l'exuberant bellesa verda, la mescolansa de gent, l'arquitectura nativa, les llengües, les religions, la dansa, la música, el menjar i els costums.

Tretze jóvens d'entre 19 i 21 anys han participat en este projecte. En les seues pròpies paraules “fotografiar, per a nosaltres, vol dir atresorar un moment de temps que aviat s'ha anat per sempre, la fotografia per a nosaltres és una forma d'expressar el nostre veritable ésser”. Així l'exposició, no sols dóna a conéixer la bellesa del país de la manera més sincera, sinó que també descriu la seua diversitat cultural.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email