GRUPO PLAZA

el 28 de julio

El clàssic 'El acorazado Potemkin' inaugura La Filmoteca d'Estiu amb música electrònica de fons

27/07/2017 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca d'Estiu inicia les seues activitats el divendres 28 de juliol, a les 22:30 hores, amb la projecció especial de 'El acorazado Potemkin' (1925), en la qual el clàssic del cinema mut de Sergei M. Eisenstein comptarà amb l'acompanyament de música electrònica en directe a càrrec de Diamont Dancer. Amb aquesta iniciativa, es pretén difondre entre les noves generacions els grans clàssics dels inicis del cinema a través d'una manifestació de la cultura juvenil com la música electrònica d'avantguarda. 

Diamont Dancer és el nou projecte dels músics valencians Pau Roca, guitarrista de La Habitación Roja, i Nacho Marco, DJ de reconeguda projecció internacional i un dels productors més prolífics de l'escena electrònica europea.

'El acorazado Potemkin' se centra en un fet històric: el motí que va organitzar la tripulació del cuirassat de l’Armada Imperial Russa, cansada de les vexacions dels seus oficials. La revolta de la tripulació rebrà el suport del poble d’Odessa, que serà reprimit després per les tropes tsaristes. Encarregada a Eisenstein amb motiu del vintè aniversari de l'alçament popular de 1905, 'El acorazado Potemkin' és un símbol del comunisme soviètic i reflecteix els valors fundacionals de la Revolució de 1917, el centenari de la qual es commemora enguany. Considerat com un dels grans clàssics de la història del cinema, 'El acorazado Potemkin' és també una obra mestra per la seua posada en escena cinematogràfica, la composició dels seus enquadraments i el seu extraordinari muntatge.

Organitzada pel’Institut Valencià de Cultura, la Filmoteca d'Estiu és possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, el patrocini de Gas Natural Cegas i la col·laboració de Cerveza Turia. Les projeccions de la Filmoteca d'Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s'inicia a les 22:30 hores i la taquilla s'obri a les 21:00 hores. El preu de l'entrada general és de 3,50 euros i 25 euros per a l’abonamentde deu sessions.


Noticias relacionadas

la nave de los locos

El heroísmo de algunas madres jóvenes

Habría que levantar un monolito, en el centro de las grandes capitales, a esas miles y miles de madres jóvenes que, con todo en contra, plantan cara a la vida. La última película de Jaime Rosales habla de una de ellas.  

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme