VALÈNCIA. Polirítmia, el festival de músiques i danses mediterrànies, continua omplint d'actuacions diferents espais de la ciutat de València i engega la recta final. Fins al 8 de juliol, les diferents propostes d'aquest festival seguiran portant ritmes diversos al centre de València, oferint, d'una banda, espectacles musicals i de dansa, i de l'altra, cursos dirigits al professorat.
Pel que fa a les propostes formatives, Polirítmia ha comptat amb una diversa oferta de cursos i tallers per a professorat, que han tingut lloc els dies 3, 4 i 5 de juliol, després d'una jornada inaugural amb conferències i taules redones al voltant de les experiències educatives i les aplicacions pedagògiques de la música i la dansa mediterrànies. Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, ha explicat que les jornades de formació de Polirítmia han sigut "un èxit absolut, no només en el nombre de participants sinó també en els resultats i l'ambient que s'ha viscut. Pel que fa als professors, de cinc nacionalitats diferents, han impartit classes des de mestres de primària fins a catedràtics de conservatori. Hi ha hagut gent que s'ha fet 200 quilòmetres diaris per a vindre a formar-se en música del Mediterrani i l'experiència ha estat tan bona que professors i estudiants han acabat improvisant un concert a l'auditori del Conservatori Superior Joaquín Rodrigo".
Aquest cap de setmana s'encara la recta final de la programació. El dissabte 7 de juliol, Polirítmia continua amb la mostra de muixerangues, amb la participació de la colla local Jove Muixeranga de València i de la colla convidada Conlloga de Castelló, que es concentraran a les 20:00 hores a la plaça de la Mare de Déu i faran una exhibició final a la plaça dels Furs. També dissabte te lloc el Sarau de la Fira, a les 20:30 a la plaça de la Mare de Déu, obert als balladors i balladores que vulguen acostar-se a participar-hi. I a les 21.00 hores a la plaça del Patriarca tindrà lloc l'espectacle Teixint terres, que uneix les danses del Corpus de València amb els ritmes afrollatins.
Finalment, el diumenge 8 de juliol, per a cloure Polirítmia, la plaça del Patriarca acollirà el concert de Rascanya amb el seu espectacle Ball folk, amb un repertori alegre, divertit i que convida el públic a ballar.
Polirítmia està organitzat per l'Institut Valencià de Cultura, la Universitat de València, la Diputació de València, l'Ajuntament de València i la branca artística del servei de formació del professorat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb la col·laboració de Mostra Viva.