GRUPO PLAZA

el 30 de juny

El festival 'Serenates' sonarà a García Lorca amb el recital del cantautor Amancio Prada

29/06/2017 - 

VALÈNCIA. El cantautor i compositor Amancio Prada actuarà el divendres, 30 de juny, a les 22:30 hores, al Claustre del Centre Cultural de la Nau, en el marc del festival 'Serenata' on oferirà el recital 'Sonetos del amor oscuro, canciones y gacelas de Federico García Lorca'. Aquest cicle està organitzat conjuntament per la Universitat de València i l’Institut Valencià de Cultura. Prada . 

En l’aniversari de la mort de Lorca al 1986, Amancio Prada va cantar per primera vegada la seua versió dels 'Sonetos del amor oscuro'. “Sólo Amancio Prada podía cantar el Federico tardío del Amor oscuro”, va escriure llavors Francisco Umbral amb motiu del aniversari lorquià per part de Prada.c"Solo Amancio Prada porque es un cantor de postrimerías, un cantor de los tiempos míseros del corazón, de los tiempos ya sin apenas tiempo para vivir ni para morir".

Prada torna a interpretar aquests sonets en un programa que combina altres cançons i gacelas del mateix autor. "Una poesia sincera, una passió inc­­ontenible i al mateix temps continguda en un model tan estricte d’arquitectura poètica. Sonets de l’amor fosc? Per a mi, sonets d’amor, a seques", diu el cantautor i compositor lleonès. 

És la segona ocasió que Amancio Prada actua en aquest festival. Ja ho va fer fa tres anys amb 'Inèdits i clàssics', un recital que va repassar els quaranta anys del seu primer disc. 

Més 'Serenates' pel juliol 

El dissabte 1 de juliol, la Capella i l’Escolania del Misteri d’Elx descobrirà al claustre de la Nau aquesta mostra única i excepcional del teatre  medieval, reconeguda per la UNESCO com a obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat en 2001.

Del 6 i al 9 de juliol hi haurà la programació de 'Serenates' amb la 'Gran Fira de València' de caire més popular i folk. El primer concert, al claustre de la Universitat, serà el del Grup de Danses del Corpus de València, que constitueixen un extraordinari llegat tradicional i popular; la resta es donaran a la plaça del Patriarca. L’entrada a tots els concerts és lliure. El dia 7 hi actuaran les colles de dolçaines i percussió La Socarrà de Xàtiva i de la Universitat de València, dirigides per Pere Molina i Gonzàlez. 

El dia 8 de juliol, serà el torn de la Sociedad Musical Santa María Magdalena de Novelda, dirigida per Juan José Cuenca, amb un programa de música festera. El cantautor de l’Alcúdia Jonatan Penalba tancarà el festival el diumenge dia 9 amb 'De so ca-rel`. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme