GRUPO PLAZA

el 15 de juny

El grup valencià Xiromita Trad Project tanca el festival multicultural Etnomusic 2017

14/06/2017 - 

VALÈNCIA. El Festival Etnomusic 2017 baixa el teló el dijous 15 de juny, al Centre Museístic La Beneficència amb un concert a càrrec de Xiromita Trad Project, que proposaran un viatge singular per les arrels de la música popular valenciana i incorpora el millor del panorama musical valencià. 

Les veus de Miquel Gil i Rafa Arnal, la guitarra flamenca de Toni Porcar, la viola de roda i les cordes mediterrànies d'Abel Garcia, el baix de Gusmà Gil i la percussió de Víctor Traves se sumen a la dolçaina de Miquel Gironès per a endinsar el públic en un repertori on la dolçaina i la saviesa popular són els autèntics protagonistes.

Un recorregut que naix al cor morisc de la Vall d’Albaida, continuant per les sèquies mil·lenàries de l’Horta de València, fins desembocar a la Mediterrània, agermanant pobles i cultures. Xiromita Trad Project constitueix la posada en escena del projecte final de carrera que Gironés va realitzar en acabar els seus estudis superiors a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya).

Noves lectures musicals

El Festival Etnomusic constitueix una proposta musical que forma part dels cicles d'activitats culturals que organitza el Museu Valencià d’Etnologia cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte pretén presentar la música tradicional valenciana amb plantejaments moderns i actuals; mostrar propostes musicals de diferents llocs d’Espanya i del món, sempre vinculant el caire tradicional amb noves lectures musicals.  

Enguany el festival ha crescut fins els huit concerts gratuïts –tots ells en dijous–, els quals s’han celebrat als patis del Centre Museístic La Beneficència

El festival començà amb Kilema, cantant de Madagascar, qui presentà els ritmes africans. Després actuaren dos músics procedents de diferents demarcacions d’Espanya amb una nova lectura del folk tradicional: Benito Cabrera de Canàries, mestre del timple –instrument típic d’aquestes illes–, qui mostrà el seu treball de recerca dels gèneres més ancestrals del folklore canari i presentà en València el seu disc 'Espirales'; mentre que Davide Salvado, músic autodidacta interpretà peces del seu darrer treball, 'Lobos', un recopilatori en el que fa un homenatge a les pandereteiras i bailadores majors de les zones rurals de Galícia. Més tard el guineà Ramiro Naka posà en escena la música ‘gumbé’.

Mara Aranda presentà el seu nou treball, 'Sefarad en el cor del Marroc', en el qual abordà la síntesi dels tres components de la identitat sefardí (cristià, musulmà i jueu). Mentre que la lusitana Mara interpretà música de les seues arrels en l'Alentejo, recollides a l'àlbum 'Folha de Rosto'.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme