GRUPO PLAZA

col·leció de 1976-2016

El Magnànim reuneix en un volum
 els 40 anys de poesia del valencià Marc Granell

24/11/2017 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta el dimarts, 28 de novembre, a les 19 hores, una de les seues últimes i més destacables novetats editorials, Marc Granell. Poesia completa, 1976-2016prologat per Francesc Calafat i publicat dins de la col·lecció de Poesia, dirigida per Vicent Berenguer. L’acte de presentació tindrà lloc a la Sala la Muralla del Col·legi Major Rector Peset (carrer Forn de Sant Nicolau, 4) i acompanyaran l’autor, el diputat de Cultura, Xavier Rius; Francesc Calafat i Vicent Berenguer. A més, Vicent Camps recitarà una selecció de poesies de Granell, un dels més destacats poetes valencians actuals. El llibre ja està a les llibreries i, igualment que la resta del catàleg editorial del Magnànim, també es pot adquirir a través de la seua pàgina web.

Quaranta anys de poesia

El volum publicat pel Magnànim reuneix el conjunt de l’obra poètica de Granell al llarg de quatre dècades, incloent també alguns poemes inèdits, des dels primers llibres Llarg camí (1977) o Notícia de la tribu (1978), fins als darrers Tard o d’hora o Jazz (2006)sense oblidar la poesia infantil amb L’illa amb llunes. Cal assenyalar que Granell, que és treballador de la Diputació de València i que va dirigir la col·lecció Poesia durant l’etapa de l’IVEI del Magnànim, no havia estat mai publicat per l’editorial pública de la corporació provincial. "La poesia de Marc Granell és l’expressió de la naturalesa més íntima del seu pensament, una natura plena d’electricitat, que es mou entre contrastos: raó i visceralitat, por i atreviment, passió i redempció; crit i silenci, desig d’amagar-se i urgència per intervenir. Una veu dinàmica a la qual li cal encarnar-se en formes de bellesa, com una creació de la veritat personal, convincent per la força de l’experiència viscuda i expressada. Una poesia en què el desencís no pot ocultar l’avidesa de vida" (del pròleg de Francesc Calafat).

Un escriptor compromés amb la literatura

Marc Granell va nàixer el 19 d’abril de 1953 a València, ciutat on viu i treballa com a traductor. Va seguir estudis, inacabats, de filosofia i filologia a la Universitat de València. Aquella època va comportar viure i participar en els ambients poètics universitaris i implicar-se en un moviment generacional que es bellugava per canviar l’estat de les coses del darrer franquisme. La seua activitat més constatable ha estat la seua obra creativa, plenament reconeguda en la poesia valenciana i en el conjunt de la poesia catalana, però la seua personalitat també està constituïda de manera considerable per la participació en revistes de literatura (Cairell, Reduccions), per la direcció de col·leccions de poesia (El Cingle, Papers Erosius, Gregal, Tàndem, Germania, IVEI-Institució Alfons el Magnànim), per la tasca com a editor literari de tantes obres, per l’edició de poetes, a més de la continuada participació en actes i lectures –per a adults i xiquets–, sense excloure-hi pròlegs, cartes i articles d’opinió o protesta.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme