GRUPO PLAZA

en un acte el 27 de novembre

Noguera i Herreras presenten a La Nau el seu llibre sobre les "contradiccions" del capitalisme

24/11/2017 - 

VALÈNCIA. El proper dilluns, 27 de novembre, a les 19 hores, hi ha al Centre Cultural la Nau de la Universitat de València la conferència 'Hi ha alternatives per a fer front als nous dilemes polítics, socials, culturals i ètics?' amb motiu de la presentació del llibre Les contradicciones culturales del capitalisme en el segle XXI dels professors Ana Noguera i Enrique Herreras (Biblioteca Nueva, 2017). Aquest acte correspon a la programació del Fòrum de Debats del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València.

Els autors estaran acompanyats per Manuel Mata, portaveu del grup socialista a les Corts Valencianes; Rafael Rivera, arquitecte; Rosal Solbes i Amparo Tórtola, periodistes, i presentarà la conferència José Ignacio Pastor, president de l’Associació Ciutadadans i Comunicació, que organitza l’acte. El lloc serà l’Aula Magna. L’entrada és gratuïta, limitada a la capacitat de la sala. 

L’assaig, que està prologat per la filòsofa Victoria Camps, comença tractant "les contradiccions i les paradoxes amb les quals s’ha iniciat el segle XXI". Els autors sostenen que la globalització econòmica crea "una desigualtat imparable"; que "les persones sofreixen i moren sense ser objecte d’atenció en les dades macroeconòmiques"; que "el planeta s’ha empetitit amb la tecnologia i la demanda de recursos"; que "la política sembla absent i no ser capaç de garantir els drets humans", i que "les democràcies troben enemics en poders invisibles que escapen del control públic". 

En aquesta situació, Noguera i Herreras han elegit el fil conductor de Les contradiccions culturals del capitalisme, de Daniel Bell (escrit fa quaranta anys, en un moment previ a l’inici de la deriva cap al neoliberalisme) per plantejar la qüestió de "si hi ha alternatives per a fer front a la realitat del segle XXI i als nous dilemes polítics, socials, culturals i ètics". El llibre no té respostes, sinó que és una invitació a reflexionar sobre els conflictes diaris que hem de fer front els ciutadans, amb la desigualtat com a problema més greu.

Ana Noguera, doctora en filosofia, és membre del Consell Valencià de Cultura de la Comunitat Valenciana i professora de sociologia i ciències polítiques de la UNED de València. 

Enrique Herreras és professor d’ètica i filosofia política de la Universitat de València i articulista. Ha publicat La tragedia griega y los mitos democráticos


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email