GRUPO PLAZA

entre els projectes més valorats pel Observatori de Cultura

El Musical inaugura nova temporada amb centenars de fotos de veïns del Cabanyal 

Les bandes de música que formen la Societat Musical de Poblats Marítims també van obrir la nova etapa juntament amb l'exposició 'Més que un teatre' 

16/10/2017 - 

VALÈNCIA. El Teatre El Musical ha estrenat la seua tercera temporada amb una festa d'inauguració que ha omplit de música els carrers dels barris del Cabanyal-Canyamelar i del Grau. Les cinc bandes de música que formen la Societat Musical de Poblats Marítims van recórrer alguns dels seus carrers per a confluir en la plaça del Rosari en la qual han tocat diverses peces en un concert col·lectiu. A més, s'ha inaugurat l'exposició Més que un teatre que reflecteix el procés de creació de la nova imatge del projecte per a enguany.

Tant la participació de les bandes de música de Poblats Marítims com la nova imatge del TEM són el resultat de la "implicació de veïns i espectadors" en el projecte de El Musical. En paraules de la coordinadora artística del TEM Olga Álvarez des que l'Ajuntament es va fer càrrec de la gestió de l'espai es busca “acostar el teatre al barri i a la ciutat donant-li més identitat a través de les persones que fan possible el projecte”. En el cas de la imatge s'ha treballat amb més de 100 fotos realitzades a persones anònimes que conviuen diàriament en el Cabanyal i amb el lems Més que un teatre. Amb la festa d'inauguració s'estrena la tercera temporada del Teatre El Musical, el qual ha sigut situat entre els projectes més valorats pel Observatori de Cultura.

Per l'escenari del TEM passaran companyies teatrals com La Zaranda, l'actor Alberto San Juan, figures del flamenc Arcángel i Estrella Morente o ballarins com Cesc Gelabert. L'oferta teatral per a la temporada comptarà també amb els creadors Pérez & Disla que estrenaran Wilkkomen Merkel, Vicente Arlandis que presentarà Sumario 3/94, una obra sobre el procés judicial pel qual va ser condemnat el seu pare, l'estrena a Espanya de Evel Knievel contra Macbeth del dramaturg i director de teatre Rodrigo García i la nova producció del Teatro de la Abadía, He nacido para verte sonreír, protagonitzada per Isabel Ordaz i Nacho Sánchez.

La proposta musical del TEM per als pròxims mesos portarà a més els concerts de Maria Arnal i Marcel Bagés, que tornaran al TEM per a presentar nou disc, i el de Exquirla, projecte que ha unit a Niño de Elche i al grup Toundra.

També hi haurà molt d'espai en la programació per a la dansa. El ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, pioner de la dansa contemporània a Espanya i reconegut internacionalment, presentarà el seu últim treball que li ha valgut el Premi de la Crítica 2016 de Barcelona com millor solo de dansa. La companyia Dantzaz presentarà Áureo formada per cinc peces breus creades per coreògrafs de projecció internacional i per alguns dels nous valors emergents de les arts del moviment.

El Teatre El Musical presentarà també propostes valencianes de dansa amb l'aposta per segon any consecutiu dels projectes Circula! o València Dancing Forward. A més, la jove companyia AntesCollado estrenarà el seu nou treball després de presentar-ho en la Biennal d'Albània. Projecte en el qual el TEM va participar l'any passat amb la residència artística per a la creació d'aquesta peça.

A l'acte d'inauguració de la temporada van acudir centenars de veïns del barri i de tota la ciutat i la regidora de Acció Cultural de l´Ajuntament de València Maria Oliver que va afirmar que el teatre “s'ha convertit en un referent dins i fora de València per la qualitat de les seues propostes escèniques”. A més, va destacar la “recuperació d'un espai cultural per a la ciutadania”. “Una gestió professional i acurada ha permès, en un temps rècord, rescatar El Musical de la fallida i convertir-ho en un element clau per a dinamització social del Cabanyal-Canyamelar. Aquest contenidor és més que un teatre perquè està obert a la gent del barri que fins ara mai havia tingut accés a la cultura”, va explicar.

Per la seua part, la coordinadora artística del Teatre El Musical Olga Álvarez va reconèixer “la consolidació d'un projecte de vocació pública que en la seua tercera temporada continua complint uns objectius d'accessibilitat universal a la cultura, apostant per la creació contemporània de qualitat en un espai per a generar, compartir i col·laborar”. A més, va afegir “entenem aquest espai com alguna cosa viva que està en creixement i transformant-se contínuament. Les residències artístiques estan en marxa, les associacions professionals d'arts escèniques estan treballant en l'espai de coworking i les activitats expandides del centre cultural han començat el nou curs amb interessants processos dirigits per artistes tant nacionals com a internacionals”.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email