GRUPO PLAZA

amb el cicle anual 'Migrats Circ'

Espai Inestable inaugura temporada convertint la plaça Nàpols i Sicília en un circ 

L'hora d'inici de les funcions serà a les 19:00h, de dimarts a diumenge, amb accés lliure i aforament controlat dins del recinte de la plaça

2/09/2022 - 

VALÈNCIA. Espai Inestable inaugura la seua programació per a la temporada 2022-2023 amb la quarta edició de Migrats Circ, el cicle anual i gratuït de circ i d'arts escèniques de carrer dedicat a tota la família que prendrà la plaça Nàpols i Sicília com a escenari, del 6 a l’11 de setembre. En aquesta nova edició, el cicle acull set companyies de dins i fora de la Comunitat Valenciana, les quals mostraran les seues creacions des de diverses tècniques circenses, com els malabars, equilibris, titelles o el funambulisme, entre d’altres. Per quart any consecutiu, Migrats Circ és el marc on Espai Inestable enceta la seua nova temporada (la vintena), eixint al carrer per a donar la benvinguda a grans i menuts i enfortir així el seu vincle amb el barri de Ciutat Vella. Dues peces llargues (dimarts i diumenge) de 45’ i sis curtes de 20’ cadascuna, repartides en dos blocs.

Serà la companyia de Federico Menini qui inaugure el cicle el dimarts 6 de setembre amb el seu espectacle OYUN. Aquesta peça ha girat per multitud de països: Turquia, Bèlgica, Holanda, Luxemburg, Alemanya, Portugal... Un espectacle únic i innovador per a tots els públics que combina humor, originalitat, ritme i depurada tècnica de malabars. 

Companyia Novo Circo

El dimecres 7 i dijous 8 de setembre podrà veure's el treball de les companyies Decopivolta Teatre, Sputniks Cia i Novo Circo (Jano Costas). La CIA Decopivolta Teatre, del País Basc i la Comunitat Valenciana, presenta ‘Tulipas’, una proposta fresca i divertida en la qual dues eixelebrades veïnes donaran l'espectacle i on el públic pren partit, tenint veu i vot fins i tot en el final de l'obra. Per la seua banda, la catalana Sputniks CIA mostrarà ‘Quatre parets i un sostre’ a partir d’un recull de reflexions de Lara Renard, Miki Sol i Sophie Núñez amb trapezi, teatre i titelles, després de compartir amb persones i projectes a Uganda, Bolívia, Cuba, Xile, als camps de refugiades de Sèrbia i Bòsnia i Herzegovina, a la frontera de BiH i Sèrbia amb Croàcia. Tanca aquest bloc la companyia galega Novo Circo de Jano Costas amb el seu espectacle de clown i circ, una peça que barreja l'habilitat de malabars, la força de les acrobàcies i el desenfrenat enginy amb la participació del públic.

Durant les jornades del divendres 9 i dissabte 10, Migrats Circ acull altres tres companyies. El valencià Ángel Sánchez presenta ‘Vespra’, una peça que a través d’acrobàcies busca l’equilibri dins d’un entorn d’inestabilitat. També actuaran CIE Yifan (Ignacio Herrero) i CIA de Paso (Clara Larcher), les quals participaran en el cicle després de la seua setmana de residència de creació a Enguera, dins del programa (2+2)², organitzat per BenAmil i Espai Inestable. Ignacio Herrero mostrarà el seu treball ‘Mi Ala’ des del circ humà i Clara Larcher ‘Ataduras’, una peça on es barregen les acrobàcies i la dansa.

'Madonna’ de Patrícia Pardo (Foto: PEPE H)

Com a tancament del cicle, el diumenge 11, Ignacio Herrero i la seua companyia Yifan portaran a la plaça de Nàpols i Sicília ‘Gritando sin hacer mucho ruido’, un espectacle a la frontera de diferents disciplines entre l’equilibri, la corda fluixa, la dansa i l'escriptura. Aquesta creació pren com a punt de partida el tema de la solitud per a portar al públic a un univers ple d'humor i poesia. Aquesta peça “íntimament universal” va rebre el Premi al Millor Espectacle en el festival Internacional de Valladolid.

Una aposta fèrria pel Circ a Inestable

Espai Inestable continua en setembre amb la seua aposta pel circ: del 15 al 18 amb l’estrena absoluta de la nova creació d’Arritmados ‘Pa i circ’, una peça desenvolupada al programa de residència Graners de Creació Migrats Circ, i del 22 al 25 amb ‘Llum’ de la companyia DelsAltres, dins del festival Russafa Escènica. També, l’últim cap de setmana d’octubre, la sala presenta ‘Madonna’ de Patrícia Pardo, un espectacle de clown i circ en valencià. Així, com cada any, Inestable consolida el seu suport al circ dins de la seua programació. “Som un projecte que aposta pel treball amb el cos i el circ té el seu motor de treball en el cos. Encetem la temporada obrint els nostres cossos acròbates a la ciutat de València i al seu espai públic”, afirma Jacobo Pallarés, codirector de Projecte Inestable.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas