GRUPO PLAZA

el 9, 16, 23 i 30 de novembre

Etnomusic Tardor presenta un nou cicle de quatre concerts amb un format "més reduït i acústic"

2/11/2017 - 

VALÈNCIA. Després de l'acollida del cicle Etnomusic realitzada la passada primavera, el Museu proposa al públic un nou cicle de 4 concerts de format més reduït i acústic. L'objectiu és "mostrar propostes de música folk i del món amb un to més proper, amb formacions reduïdes (duos o tercets) propiciant un ambient més pròxim amb el públic, en un espai tancat".

El cicle es compon de 4 concerts que es realitzaran en el Museu Valencià d'Etnologia (sala Alfons el Magnànim) els dies 9,16,23 i 30 de novembre a les 20:00 hores.

El festival forma part del cicle d'activitats culturals que organitza el Museu cada any al voltant de "la cultura tradicional i la diversitat cultural". El projecte pretén presentar música tradicional valenciana amb plantejaments "moderns i actuals"; mostrar propostes musicals de diferents llocs d'Espanya i del món.

El Festival Etnomusic Tardor 2017 presenta 4 formacions de València i d'Espanya. El cicle s'enceta amb NUS Miquel Gil i Pepe Gimeno, Botifarra. Un concert ple de romanços, albaes, nadales, jotes, seguidilles, havaneres (9 de novembre a les 20 hores.)

El dia 16 de novembre actuarà el duo Feten Feten, que proposarà una ruta sonora per les arrels i tradicions musicals valencianes. Composicions a ritmes de ball, foxtrot, polca, vals, xotis i seguidilles que es remontaran a músiques de la península Ibèrica, Itàlia, Argentina o Portugal. Tot sustentat amb instruments com el violí, l'acordió, la trompeta, la mandolina i altres instruments menys ortodoxos (el xerrac, la flauta de cadira de càmping, ala de voltor, etc.) (16 de novembre a les 20:00 hores). 

Besarbia(Música de la mediterrània i els Balcans), actuarà el dia 23 de novembre. En este concert el grup valencià mostra un viatge a través de la varietat de música dels Balcans, terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d'orient a occident. El grup combina composicions pròpies amb temes d'influència tradicional en les que es fusionen el so balcànic i mediterrani amb lletres valencianes i elements més moderns com el jazz, el flamenc, etc.

En aquest concert, Besarabia presentarà el seu primer disc, Ritmos, trenzas y gatos, una proposta carregada d'energia en la qual es barregen ritmes, danses búlgares i tradicionals, cantats en llengua romaní. (23 de novembre a les 20:00 hores)

Per últim actuaràn Matthieu Saglio & José El Piru (Eclectic Flamenco). El violoncel·lista francés Matthieu Saglio i el guitarrista flamenc José El Piru creuen els seus camins en un diàleg espontani, on les deu cordes (guitarra flamenca i cello) componen un ventall sonor de mil matisos. La música d'aquest duo, presentada en el seu disc Petit à Petit, s'arrela en el flamenc per a escapar-se cap a altres horitzons. (30 de novembre a les 20:00 hores)


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email