X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

falles

Falles 2018: el llibret de Na Jordana, primer premi per la promoció del valencià

13/03/2018 - 

VALÈNCIA (VP/EP). La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha entregat aquest dimarts un total de 92 premis a comissions falleres per la promoció i ús del valencià en els seus llibrets, un acte en el qual el conseller, Vicent Marzà, ha destacat que "cultura, llengua i festa són sinònims de cohesió dels pobles" i ha afirmat que "els llibrets de Falles són una bona mostra d'açò".

La direcció general de Política Lingüística ha entregat aquests guardons en dos modalitats: falles de la ciutat de València i comissions falleres del conjunt de la Comunitat Valenciana, que rebran un total de 89.500 euros. A l'entrega ha assistit el conseller acompanyat pel responsable de Política Lingüística, Rubén Trenzano, detalla la Generalitat en un comunicat.

Marzà ha mostrat el seu agraïment a totes les comissions falleres que s'han presentat a les dos modalitats de llibrets de Falles: "Als qui heu guanyat i als qui no, vull fer un reconeixement a les vostres comissions per estar compromeses en la promoció de la festa i la llengua". El conseller ha valorat aquesta "tasca social i cultural de base" i ha fet extensiu l'agraïment a "els milers i milers de persones que, amb les Falles i tota la resta de festes del nostre poble, duen a terme una tasca impagable per la cohesió social de la societat valenciana".

Guardonats

La modalitat específica de llibrets de falles de València ciutat s'ha convocat per primera vegada enguany i s'han premiat a un total de 17 comissions falleres de la ciutat. El primer ha recaigut en l'associació cultural fallera Na Jordana, que ha rebut una quantitat de 4.000 euros. En segona posició ha quedat la falla Borrull-Socors, que ha rebut 3.500 euros, seguida per Castielfabib-Marqués de Sant Joan, amb 3.000 euros.

El quart i cinqué premi han recaigut en la falla Mosén Sorell-Corona i la de Ripalda, Beneficència i San Ramón, amb unes quantitats de 2.500 i 2.000 euros, respectivament.

Per la seua banda, en la modalitat de llibrets de Falles de la Comunitat Valenciana s'ha premiat un total de 79 comissions. D'aquest, en primer lloc ha quedat Penya El Mocador de Sagunt, que rebrà una ajuda de 4.000 euros.

Plaça del Forn d'Alzira ha rebut el segon premi i 3.500 euros, seguida per Joan Ramón Jiménez de Xàtiva, amb una quantitat de 3.000 euros. El quart i cinqué premi han recaigut en la Falla Plaça la Malva d'Alzira i l'Associació Falla el Canet, amb 2.500 i 2.000 euros, respectivament.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email