GRUPO PLAZA

EL FESTIVAL ENCONTES D’ALTEA ARRIBA A LA SEUA 14 EDICIÓ

Blai Senabre: "El Festival Encontes creix cap a un àmbit més ample i un públic més nombrós"

El festival de narració oral estrenarà nous espais com són el Poador del Pontent i la platja urbana de l’Espigó. A més, Encontes es suma a la celebració del IV Centenari de la Carta Pobla amb un recorregut amb històries pels carrers d’Altea

1/05/2017 - 

ALTEA. Fa 14 anys els programadors culturals d’Altea van apostar per l’oralitat com a complement dels cicles musicals que omplien la seua oferta cultural. El narrador i rondallaire Blai Senabre va ser l’encarregat de buscar els llocs i les persones adients per a aprofitar un marc que ajudava a l’èxit.

La idea era omplir cada racó de la vila amb un eapectacle de xicotet format, en què contacontes i experts en això que ara diuen storytelling, encisaren el públic amb el do de la paraula.

Enguany, el festival de narració oral compleix 14 edicions, catorze anys omplint les places i carrers d’Altea de contes, d’històries contades per alguns dels més destacats narradors i narradores de l’actualitat. Desdel dia 16 al 21 de maig a Altea i el 9 i 10 de juny a l’Alfàs del Pí.

Blai Senabre continua al capdavant de l’esdeveniment, el qual ha presentat en companyia del regidor de Cultura, Diego Zaragozí. "En aquesta edició tenim varies novetats importants: per un costat donarem continuïtat a l’apartat formatiu realitzant el III Curs de Literatura Popular 'Contacontes a l’escola' en dos blocs: 5 i 6, i 12 i 13 de maig, en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana de la Universitat d’Alacant. També estrenarem uns espais que encaixen perfectament amb la filosofia de l’Encontes com són el Poador del Pontent, recentment restaurat i recuperat, i la nova platja urbana de l’Espigó que convertirem en un espai escènic. També cal recordar que s’han programat activitats a Altea la Vella". "A més a més", afegia Senabre, "hem arribat a un acord amb l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi per realitzar en la localitat veïna dos espectacles de narració de contes durant els dies 9 i 10 de juny. D’aquesta manera, el Festival Encontes creix, sumant esforços, cap a un àmbit més ample i un públic més nombrós".

Encontes també participará de les activitats de celebració del IV Centenari de la Carta Pobla d’Altea que es commemora enguany amb un recorregut amb històries per racons i carrers d’Altea. En total seran 9 narradores i narradors vinguts des de diferents punts de la geografia nacional i de França que faran viatjar a menuts i grans a mons imaginaris amb els seus contes i històries per a tots tipus de públic. Com ve sent tradicional en esta activitat, també participaran alguns veïns d’Altea que contaran contes durant la marató del diumenge 21 de maig.

"Des de l’inici, i no ens cansem de repetir-ho, el Festival Encontes, és la nostra contribució per recuperar la tradició oral i situar-la en el lloc que li correspon com a  instrument privilegiat en la comunicació i la relació entre els éssers humans", ha manifestat Senabre.

Un bon grapat d’activitats, amb la tradició oral com a eix i la participació del públic com a objectiu:

Contes a les places. Narració de contes que es faran a les places d’Altea, per narradors professionals i dirigides unes a públic familiar i altres per a adults.

Contes per als col·legis. Sessions de contes infantils realitzades a les places per a les escoles d’Altea.

Contes a la residència de iaios. Sessió de contes que es farà a la Residència les Boqueres d’Altea per a apropar la narració oral a aquells grups que per les seues característiques especials, no poden o no solen anar als  espais de narració.

Racons de Contes. Narracions de contes que es realitzaran en diferents espais.

Contes al Poador. Narració de contes al Poador del Pontet.

Marató de contes: Històries del meu poble. Dues hores de contes on la gent d’Altea i els narradors convidats ens regalaran tota mena de contes,  històries, anècdotes o llegendes .

Vermut de contes. Narració de contes a l’hora del vermut.

Correcontes. Passejades amb històries per racons i carrers d’Altea.

OFF Encontes. Narració de contes per a adults en espais i horaris no habituals.

Contes a la voreta la mar. Narració de contes a la platja de l’Albir (en l’Alfàs).

Mercat d’intercanvi de llibres de contes: Contes que alimenten. Tots els fies, a la Casa de Cultura i en horari habitual, es realitzarà un Mercat d’intercanvi de llibres de contes per aliments.

III Curs de Literatura Popular: Contacontes a l’escola. Adreçat a estudiants de magisteri, mestres i a tota persona interessada. Es realitzarà al Centre Social d’Altea.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme