GRUPO PLAZA

QUI ÉS QUI

Generació V: Mauro Cervera i Just

| 23/03/2023 | 2 min, 54 seg

VALÈNCIA. Ens hem proposat un repte: retratar a aquelles creadores i creadors jóvens que donen forma a la nova cultura valenciana. Una Generació V que ha arribat no només per a quedar-se, sinó per a sacsejar-ho tot. Toca jugar a este particular Qui és qui, hui amb Mauro Cervera i Just.

Mauro Cervera i Just
Instagram


-Data de naixement: 

-05/09/1997

-Professió: 

-Actor.

-Moment en què vas saber que volies dedicar-te a això:

-Quan era un xiquet ja estava interessat en les arts escèniques però d'una altra manera, jo cantava des de ben menut, en les festes del meu poble, Alaquàs, en cors, en el col·le sempre que podia… Conforme vaig anar creixent em va començar a interessar molt el cinema i quan estava en l'institut, arran d'apuntar-me a l'optativa d'Audiovisuals i gràcies a tindre una super profe (Pilar Alfonso), que em va fer enamorar-me del tot pel 7é art, vaig decidir que jo volia ser un personatge de les ficcions que tant m'agradaven.

-Explica'ns tot el que hem de saber del teu projecte creatiu en un tuït:

-La meua última faena rellevant ha sigut El que sabem de Jordi Núñez, es va estrenar fa poquet i la podeu vore en plataformes, ha sigut una experiència increïble, he acabat amb el cor plenet i amb un premi a millor actor de repartiment. El meu primer llarg va ser Lejos del fuego de Javier Artigas i està en Youtube, un projecte de Roberto Hoyo i Sofía Zaragoza en el qual col·labore i que em fa molta il·lusió, m'encanta currar amb ells. I sobre el meu projecte personal, de moment només sé que vull contar històries, i la ferramenta que use actualment és el meu cos i la meua veu, així que el que haurien de saber és el poc que jo sé sobre Mauro, i que intente posar el millor de la meua part per a posar-me al servici d'eixes històries. I bo, que estaria molt bé poder fer-ho més sovint a València; reivindicar l'espai valencià dins de la indústria és una necessitat.

-Si demà es publicara la teua biografia, quin títol tindria?

-Just Mauro. En anglés, que et servix per a una biografia o per al nom de la teua nova fragància.

-Què li preguntaries a una bola de cristall?

-La clau de la felicitat supose, basiqueta però necessària.

-Un disc, pel·lícula/serie i llibre:

-Disc: Back To Black. Pel·lícula: Trainspotting. Sèrie: Shameless O.S.A i Card. Llibre: Velocitat Mínima de Paco Bezerra m’ha encantat.

-Moment artístic/professional "terra engul-me":

-Vaig esclafar una targeta de memòria que contenia el curtmetratge que portàvem dies rodant amb el meu cul i la vaig trencar. Encara puc notar la tensió. Per sort. es va solucionar.

-A quin artista li dedicaries un carrer:

-Al meu besavi Alfredo Just, que va ser escultor exiliat a Mèxic.

-Quins són els teus emojis més utilitzats?

-Com/on et veus d'ací a 10 anys?

-Gaudint de la vida i vivint plenament de la interpretació, un antagonista roín roiníssim en una sèrie m'agradaria molt.

-Tres comptes de creadors valencians que HEM DE Seguir en xarxes:

-@novusgrupo, @natlasort, @roberto_clot

-Completa la frase: La Generació V és…

-Una generació que com els vanpiros, esiten.

Foto del rodaje de 'El que sabem' con la actriz Nakarey (Foto: UNAI MATEO)

next