VALÈNCIA (EP). La Diputació de València impulsa per segon any consecutiu la carrera de les joves promeses valencianes que tracten d'obrir-se camí en l'àmbit musical amb una nova edició de 'Música en construcció'. Aquest cicle forma part de 'Tres finestres a la cultura', un programa que es desenvolupa al Centre La Beneficència i que inclou també els cicles 'Llavors de la terra', dedicat al folklore i la música popular, i el tradicional 'Teatre a la Bene' dels diumenges, que acosta les arts escèniques als més menuts de la casa en format obert.
Amb aquesta nova programació gratuïta, "el futur de la música valenciana està trobant un primer espai on exercir-se i trencar el gel amb el públic, establint una relació de proximitat", ha ressaltat el diputat de Cultura, Xavier Rius, en un comunicat.
Aquesta segona edició de 'Música en Construcció' s'ininiará el dissabte 8 de gener a les 18.00 hores, en la Sala Alfons el Magnànim de la Beneficència. El grup Euphussion, format per Jordi Roca a la percussió i José Luis Sellés al bombardí, oferirà un repertori molt variat: des d'obres del segle XIX fins a peces de nova composició, tant valencianes com a nacionals i internacionals. Enguany a més, el programa 'Música en construcció' tindrà una nova projecció territorial, ja que conjugarà arquitectura i música a la Vall d'Albaida.
L'emblemàtic monestir de Corpus Christi, un edifici declarat BIC i propietat de la Diputació de València, acollirà a la fi de primavera una sèrie de concerts mensuals per a obrir nous espais als músics valencians, dins d'aquest prometedor cicle experimental. El programa comptarà per primera vegada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llutxent.
La programació de 2022 comprèn dos períodes semestrals, de gener a juny i de juliol a desembre, i es desenvoluparà a través de quatre tipus d'activitats: concerts divulgatius i de difusió i recuperació de música d'autoria valenciana, activitats musicals relacionades amb l'ETNO, Museu Valencià d'Etnologia i amb el Museu de Prehistòria de València, concerts joves i d'estrena absoluta a càrrec de l'alumnat dels conservatoris valencians, així com jornades d'investigació i actualització professional.
A més, seguiran produint-se nous podcasts de 'Música en construcció', espais sonors online dedicats als futurs ambaixadors de la música valenciana, i que explicaran a més amb la col·laboració de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana.