Hoy es 19 de enero
GRUPO PLAZA

organitzada per la Fundació Musol–Municipalistes 

La Biblioteca Municipal de Marxalenes acollirà la primera trobada de biblioteques sostenibles

L'objectiu és reunir professionals per fomentar l'intercanvi i la socialització de bones pràctiques d'introducció dels objectius de desenvolupament sostenible 

26/03/2023 - 

VALÈNCIA. Dilluns 3 d'abril, la Biblioteca Municipal Joanot Martorell, situada al barri de Marxalenes, acollirà la primera trobada de biblioteques sostenibles organitzada per la Fundació Musol–Municipalistes per la Solidaritat i l'Enfortiment Institucional. Així, les persones interessades podran assistir presencialment o seguir la xarrada en directe en el compte de Youtube de la Fundació Musol. 

Les biblioteques municipals de València s'uneixen a la Fundació Musol per a aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) plantejats en l'Agenda 2030 en l'àmbit bibliotecari. L'Agenda 2030 de desenvolupament sostenible, aprovada en 2015 per l'Assemblea General de l'ONU, planteja 17 objectius amb 169 metes que abasten les esferes econòmiques, socials i ambientals i marquen un full de ruta global cap a un món més just i sostenible, amb l'objectiu de no deixar a ningú arrere. La salvaguarda i la promoció de la cultura són dos finalitats en elles mateixes, alhora que exerceixen un paper transversal en la consecució de molts objectius de desenvolupament. En este sentit, la Fundació Musol ha organitzat la primera trobada de biblioteques sostenibles per a reunir professionals tècnics i polítics de l'àmbit bibliotecari per a fomentar la transmissió d'informació sobre bones pràctiques d'introducció dels objectius en les polítiques bibliotecàries.

Les biblioteques municipals són centres amb un gran arrelament social i territorial i amb un gran nombre de públic que gaudix d'elles, per això, tenen una funció imprescindible en tant que difusores i facilitadores dels processos de localització i implementació de l'Agenda 2030, i en la lectura i anàlisi de les realitats locals i globals a través del prisma de la sostenibilitat i dels drets humans. 

En este sentit, des de la Fundació Musol es fan ressò d'esta realitat en el programa biblioteques sostenibles. “Des de la proximitat i des de la reflexió, el personal bibliotecari ha sigut i és un soci imprescindible de Musol, per a l'execució del programa de biblioteques sostenibles que executem des de 2017, i per mitjà del qual s'ha sensibilitzat polítics i funcionaris, xiquets, joves i adults en el que constitueixen els objectius de desenvolupament sostenible de la citada agenda”, subratlla Rafael García Martíes, president de Musol. 

“Les biblioteques municipals de València disposen d’un gran nombre de centres pels quals passen milers de persones a l'any, per això és molt important que siguem coneixedors de tots els indicadors, per tal que les biblioteques valencianes contribuïsquen a aconseguir els objectius plantejats en l'Agenda 2030”, explica Maite Ibáñez, regidora d'Acció Cultural, qui es mostra encantada de col·laborar amb Musol per a desenvolupar la trobada. 

La Fundació Musol-Municipalistes per la Solidaritat i l'Enfortiment Institucional, amb el finançament de la Generalitat Valenciana i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament, i amb el suport de l'Ajuntament de València, convoca esta trobada com una oportunitat per a visibilitzar el treball realitzat per les biblioteques valencianes i espanyoles en matèria de desenvolupament sostenible i per a continuar reflexionant sobre les biblioteques, espais on s'integren i interactuen comunitats plurals i que compleixen una missió educativa essencial en tota societat.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas