L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria d'Acció Cultural, posa en marxa un cicle de conferències anomenat ‘Celebrem la lectura’ per a debatre i reflexionar sobre literatura i dona
VALÈNCIA. Les escriptores Isabel Barceló, Rosa Roig, Anna Caballé i Laura Freixas seran les protagonistes de la iniciativa, organitzada per l'associació “Clàssiques i Modernes” per a la igualtat de gènere en la cultura, i la Regidoria d'Acció Cultural. Este nou cicle té com a objectiu abordar la temàtica de la igualtat sota el prisma de la literatura protagonitzada per dones. “Pretenem proporcionar espai per al debat i el diàleg entre lectors i escriptores, compartir experiències i explorar idees; seran converses obertes sobre com la literatura pot transformar, influir i emocionar”, ha explicat la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez. El cicle arrancarà a la Biblioteca d’Arrancapins – Eduard Escalante este dimarts, 4 d'octubre, a les 18 h, amb la xarrada ‘Les dones traïdes per la història: De l'antiga Roma a Lucrècia Borja’, protagonitzada per Isabel Barceló, prèvia presentació i introducció al cicle per part de Marina Gilabert.
La segona conferència, anomenada “Escriptores valencianes”, l'oferirà el 18 d'octubre l'escriptora Rosa Roig a la Biblioteca de la Petxina, a les 18 hores, amb motiu de la celebració del Dia de les Escriptores, cita que pretén visibilitzar el treball de les dones en la literatura i combatre la discriminació que han patit al llarg de la història. Per a esta conferència, la presentació serà a càrrec de la també escriptora Rosa María Rodríguez Magda. A més, el 4 de novembre, la Biblioteca del Cabanyal-El Canyamelar Casa de la Reina acollirà la xarrada ‘La germana de Shakespeare no va morir: les biblioteques ho van impedir’, a les 18 hores, protagonizada per Anna Caballé i presentada per Marina Gilabert.
Per a tancar el cicle de conferències, ja el 16 de desembre, Laura Freixas impartirà la conferència ‘Què fem amb Lolita?’. L'assagista barcelonina serà també presentada per Rosa María Rodríguez Magda. Esta última xarrada tindrà lloc a la Biblioteca de Sant Marcel·lí-Camí Real Clara Santiró i Font. “Les biblioteques són llocs per a la reflexió, el coneixement i el pensament; de fet, dins del projecte compartit de Biblioteques en Igualtat, hem posat en marxa accions com a compra de llibres amb perspectiva de gènere, cicles de conferències per a visibilitzar l'espai de la dona en la cultura, el Congrés Internacional “Pensar el feminisme, una mirada global”, o les celebracions del Dia Internacional de la Dona”, ha recordat Maite Ibáñez. “La cultura i l'educació són les principals eines per a avançar en una societat igualitària”. La iniciativa s'emmarca en les accions de “Biblioteques en igualtat”, projecte que desenvolupa l'associació Clàssiques i Modernes per a impulsar la visibilitat de les obres d'autoria femenina, al qual s'han sumat biblioteques i universitats de tota Espanya, i al qual està adherit la Regidoria d'Acció Cultural des de 2019.
També et pot interessar
L'objectiu és reunir professionals per fomentar l'intercanvi i la socialització de bones pràctiques d'introducció dels objectius de desenvolupament sostenible