Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

cremà "virtual"

La cremà de 'La Falla Immaterial' anirà acompañada d'una projecció a la façana del Palau

14/03/2017 - 

VALÈNCIA. ‘La Falla Immaterial’, el projecte de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Univesitat de València tindrà el seu ùltim acte el dia 19 de març, a les 20 hores, amb l’acte de la cremà “virtual” de la falla gran sobre la façana de la Torre Vella del Palau de la Generalitat. L’acte de dona punt i final a les falles consistirà en una una projecció audiovisual de gran format que anirà acompanyada d’un espectacle de so que el públic podrà gaudir des de la plaça de la Mare de Déu.

La cremà “virtual” serà l’acte de cloenda del programa d’activitats amb què el Palau de la Generalitat pretén acostar aquesta institució a totes les persones que visiten València amb motiu de les Falles 2017, recentment declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Tots els projectes que han participat a ‘La Falla Immaterial’ podran ser cremats “virtualment” des dels dispositius mòbils al llarg de la nit de Sant Josep. Aquesta serà l’última oportunitat de veure els cadafals en peu, encara que siga immaterialment, com així mana la tradició.

El projecte 'La Falla Immaterial'

‘La Falla Immaterial’ és un projecte de ciència ciutadana que va nàixer al caliu de la declaració de les Falles com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat i que lidera l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV). La iniciativa aplega tradició fallera, ús de les xarxes socials i anàlisi de dades massives per construir, de manera col·laborativa, la primera falla de la història feta per una intel·ligència artificial.

Amb aquesta iniciativa es proposa la participació del públic en general en una activitat d'investigació per a generar una cultura científica en la societat. En aquest cas, ‘La Falla Immaterial’ fa prendre consciència del paper que poden tenir les noves tecnologies i l'anàlisi de dades en esdeveniments de caràcter massiu, així com la imatge col·lectiva que projectem a través de la nostra presència en les xarxes socials.

El projecte és accessible des dels dispositius mòbils i des de qualsevol ordinador a través de la seua web i dels seus perfils socials de Twitter o Facebook. Els participants poden interactuar amb aquests canals enviant missatges de text o emoticones i fent servir tota la seua creativitat i imaginació. Aquesta informació es fa servir per construir de manera progressiva 4 monuments fallers: la falla gran, la falla infantil, la falla efímera i la falla en valencià. 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email