GRUPO PLAZA

24 i 27 de maig

La Filmoteca analitza l'evolució dels efectes especials mitjançant la 'Corazonada' de Coppola

23/05/2018 - 

VALÈNCIA (VP/EP). L'Institut Valencià de Cultura presenta a la Filmoteca el dijous 24 de maig, a les 19:00 hores, Corazonada (One from the Heart, 1982), de Francis Ford Coppola, dins del cicle 'Bàsics Filmoteca. Del kinetoscopi a l'smartphone: cinema i tecnologia'. El crític de la revista Caimán Cuadernos de Cine, Carlos Losilla serà el responsable de la presentació de la sessió i del posterior col·loqui amb el públic de la Filmoteca. Corazonada es podrà tornar a veure el diumenge 27 de maig, a les 18:00 hores.

En aquesta edició, 'Bàsics Filmoteca' se centra en l'evolució tecnològica del cinema des dels seus inicis fins a l'actualitat. El cicle es distribueix en blocs temàtics en els quals s'aborden aspectes d'aquesta evolució. Així, per a aquesta volta analitza l'evolució dels efectes especials des de la dècada dels huitanta fins a l'actualitat, a través d'un programa format per Corazonada i Enemigos públicos (Public Enemies, 2009), de Michael Mann

Aquest programa és una oportunitat per a veure en pantalla gran un dels grans musicals de la dècada dels huitanta i una de les pel·lícules més controvertides en la filmografia de Coppola, no solament per la divisió d'opinions que va generar entre la crítica i pel terrible fracàs de públic en el moment de l'estrena, sinó també per portar a la ruïna el seu director en elevar-se el pressupost inicial de 2 milions de dòlars fins als 25 milions finals.

Amb música de Tom Waits i Teddy Edwards, aquest atípic musical, protagonitzat per Frederic Forrest, Nastassia Kinski, Teri Garr i Raúl Juliá, narra la ruptura d'un matrimoni i com cada un dels components de la parella viu després una fantasia romàntica amb altres persones pels carrers de Las Vegas.

Per la seua sofisticada i complexa factura visual, Corazonada va ser pionera en l'aplicació de les noves tecnologies digitals en el cinema, la qual cosa en aquell moment es va conéixer com a "cinema electrònic", segons la proposta de Francis Ford Coppola.

El programa també és una oportunitat de veure en pantalla gran Enemigos públicos, de Michael Mann, pioner del cinema digital i un dels cineastes que ha sabut traure més partit estètic i narratiu a les noves tecnologies. Considerat com un dels grans policíacs de la dècada, el film destaca pel seu singular ús de l'alta definició (HD).

Protagonitzada per Johnny Depp, Christian Bale i Marion Cotillard, la pel·lícula narra la història de Melvin Purvis, l'agent de l'FBI que en els anys trenta va dirigir la cerca del llegendari atracador de bancs John Dillinger i la seua banda. Enemigos públicos es podrà veure el dissabte 26 de maig, a les 22:00 hores, i el diumenge 27 de maig, a les 20:00 hores.

Les sessions del cicle 'Bàsics Filmoteca' se celebren els dijous a partir de les 19:00 hores i estan centrades en la revisió de la història del cinema, amb caràcter reflexiu i pedagògic, ja que compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme