VALENCIA. La Filmoteca de CulturArts presenta un cicle en col·laboració amb la Fundació Japó sobre Kaneto Shindô, un dels grans directors del cinema japonés amb pel·lícules tan importants com “Onibaba” (1965) o “La isla desnuda” (1960).
Conformat per disset pel·lícules destacades de la seua extensa filmografia, el cicle de Kaneto Shindô s'inicia el dimecres 13 de gener, a les 18 hores, amb la projecció a la sala Berlanga d' “Epítome” (1953), que explica la història de Ginko, la filla d'un pobre sabater de Tòquio que és venuda a una casa de geishas com a mitjà desesperat per a aconseguir diners per a la seua família.
Nascut i mort a Hiroshima, Kaneto Shindô (1912-2012) va ser un dels cineastes japonesos que més interès va demostrar per indagar les conseqüències socials, econòmiques i polítiques de l'explosió de les dues bombes atòmiques a Japó en films com “Los niños de Hiroshima” (1952), la primera pel·lícula japonesa que va abordar el drama humà de la catastrofe nuclear. Entre 1951 i 2011, Kaneto Shindô va rodar 48 pel·lícules i va escriure 238 guions, a més de ser un dels primers productors independents del cinema japonés. Durant el mes de gener, el cicle de la Filmoteca inclou algunes de les seues pel·lícules rodades en les dècades dels cinquanta i seixanta, com “La zanja” (1954), “Madre” (1963) o “Lucky Dragon nº5” (1959), també sobre les conseqüències de les radiacions nuclears. També inclou el documental “Kenji Mizoguchi, la vida de un director de cine” (1974), en el qual Shindô aborda la vida i l'obra, a través de nombrosos testimoniatges, del seu principal mestre.