Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

amb presentacions, signatures i taules de debat 

La Fira del Llibre es vist de negre amb els grans referents de novel·la de misteri i policíaca 

La novel·la negra, en els seus diferents temàtiques i formats, és un dels eixos de la programació d'activitats de la Fira del Llibre de València

30/04/2022 - 

VALÈNCIA. El misteri i les complexes trames i personatges que poblen la novel·la negra -en els seus diferents gèneres i formats- són una aposta segura per a editorials i llibreries, situant-se en els primers llocs dels rànquing de vendes del sector. Les llargues cues per a aconseguir la signatura d'autors com el best-seller internacional Petros Márkaris, confirmen aquest interés per part de les i els lectors que visiten la 57 edició de la Fira del Llibre de València. Petros Márkaris és, sens dubte, una de les grans estreles de la 57 Fira del Llibre i la resposta del públic així ho va demostrar, amb ple complet en la presentació i prop de dues hores de signatures continuades -fins a la clausura de l'esdeveniment-. Les noves trames del comissari Jaritos, recollides en ‘Cuarentena' (Tusquets Editores), que enllacen amb la realitat social després de la irrupció del Covid, van ser, ahir divendres, les més demandades de la trobada anual de literatura valencià. 'La presidenta' (Alfaguara), d'Alicia Giménez Bartlett, amb les seues reminiscències a la figura de Rita Barberá, el thriller de Myriam Imedio, 'La isla más remota del mundo' (RBA), i 'Obra maestra' (Anagrama), de Juan Tallón, que uneix el món de l'art i el misteri, van ser rebuts, també, un gran acolliment per part dels primers visitants a la Fira del Llibre.

Presentacions i signatures més destacades

L'agenda entorn de la novel·la negra s'intensifica en els pròxims dies, amb centenars d'actes programats per l'organització, editorials i entitats culturals, des de presentacions i signatures, fins a taules redones, conferències i tallers orientats al públic infantil. Entre les presentacions i signatures més destacades, trobem les de Reyes Calderón, Martín Casariego, Félix G. Modroño, Emilio Calderón, May R. Ayamonte, Santiago Álvarez, Juan Carlos Boíza, Blas Ruiz Grau, Jerónimo Tristante, la segona novel·la conjunta de Lorenzo Silva i Noemi Trujillo i la primera incursió en la ficció literària del veterà periodista Jon Sistiaga.

En 'El juego de los crímenes perfectos' (Planeta), Reyes Calderón pren com a punt de partida un cos sense reclamar en la morgue provisional habilitada en els primers mesos de la pandèmia de Covid-19 en el Palau de Gel de Madrid, entorn del qual es produiran una sèrie de crims de difícil solució. Martín Casariego promocionarà en la Fira 'Demasiado no es suficiente' (Siruela), en el qual un home de negoci sense escrúpols haurà de trencar tots els límits quan la seua filla és segrestada per una despietada màfia búlgara.

'La forja de una rebelde’ (Ediciones Destino), de Lorenzo Silva i Noemi Trujillo, gira entorn d'un doble crim a Alcalá de Henares, endinsant-se en el món de les festes il·legals i les problemàtiques que afronten les i els joves hui dia. En ‘La vida borrada de Amalia Finisterre' (Algaida), Emilio Calderón enllaça amb la denúncia de la violència de gènere, a partir d'una víctima amb nom i cognoms la història dels quals necessita ser 'reconstruïda'.

Amb 'Sol de Brujas' (Ediciones Destino), Félix G. Modroño convida a reflexionar sobre els perills de les xarxes socials en l'adolescència i l'assetjament escolar, arran de l'aparició a Santander del cadàver d'una adolescent amb l'uniforme d'un elitista centre educatiu. En la seua primera incursió en la ficció, 'Purgatorio' (Plaza Janes), Jon Sistiaga indaga en la bretxa generada en la societat basca pel terrorisme i els seus impactes en la societat actual, a través de dos personatges que el van viure en extrems oposats i la filla d'una víctima.

L'escriptora de literatura juvenil May R. Ayamonte, presenta en la Fira la seua primera novel·la dirigida a un públic adult, el thiller 'Las niñas salvajes' (Contraluz Editorial). Un brutal assassinat d'una professora a Granada és el punt de partida de la trama. Els autors Santiago Álvarez i Jerónimo Tristante presenten i signen els seus llibres 'Muerdealmas' (ADN) i '36' (Algaida Editors), respectivament. Però, a més, mantindran un diàleg obert al públic sobre la novel·la negra. En un format similar, Juan Carlos Boíza, autor de 'Jack el Destripador. El mito equivocado' (Oberon), i Blas Ruiz Grau, de 'El cuento del lobo' (Edicions B), xarraran entorn de la figura de Jack l'Esbudellador i la seua influència en la literatura. 

Altres firmes

Entre els actes que acollirà aquesta edició de la Fira, hi ha la celebració del 50è aniversari de l'editorial Akal, una història que va començar el 1972 amb la publicació de Resol-ho vostè mateix. Avaries a l'automòbil. Ara, més de 4.000 títols després, la firma creada per Ramón Akal ha reunit la consellera de Participació, Transparènica, Cooperació i Qualitat Democràtica Rosá Pérez, l'historiador Mario Amorós, i el subdirector de l'editorial Jesús Espino a un debat que tindrà lloc el dia 2, a les 19:15 h, a la sala Museu 3 de la Fira de Mostres. La moderació anirà a càrrec de Rafa Arnal.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas