VALÈNCIA. Més de 200 peces audiovisuals fetes per xiquets, xiquetes i joves als seus àmbits educatius han sigut seleccionades per a esta 10a edició de la Mostra Internacional de Cinema Educatiu. Treballs dirigits, protagonitzats i editats per alumnat i docents, que demostren la importància d'incloure l'audiovisual dins del programa educatiu dels i les alumnes de primària i secundària. A estos treballs, cal sumar la Secció Oficial de la MICE, amb pel·lícules fetes per professionals de tots els racons del món, que tenen com a eix principal l'educació i l'aprenentatge. A més d'estes projeccions, el festival deixarà lloc per a xerrades, tallers, col·loquis i altres activitats amb la joventut i la indústria cinematogràfica en connexió i sintonia. Cal destacar que tots estos esdeveniments tindran lloc tant a València com a diferents localitats del territori com Almoradí, Catarroja, Geldo, Castelló de la Plana, l'Eliana, Torrent i Dénia.
Eduard Fernández serà guardonat en la Gala Inaugural del 30 de setembre amb el Premi Honorífic per la seua trajectòria al món del cinema. Este esdeveniment, que tindrà lloc en el CaixaForum de València, es projectarà també la pel·lícula mexicana Un disfraz para Nicolás del director Eduardo Rivero. Esta pel·lícula presentarà Mèxic com el país protagonista d'esta 10a edició. I a més de la presència de la cineasta Ana Laura Calderón i el seu últim treball Corazón de mezquite, es podran vore pel·lícules com Emma (Julio Bárcenas), Oliverio y la piscina (Arcadi Palerm), Los Lobos (Samuel Kishi) i El ángel en el reloj (Miguel Ángel Uriegas).
La presència d'Eduard Fernández en l'edició d'este 2022 es completarà amb la projecció, el mateix 30 de setembre al matí, de Mediterráneo, amb la presència de Tono Folguera, productor de la pel·lícula, i representants de l'ONG Open Arms.
Més actes reivindicatius i solidaris: Pepe Viyuela participarà en una jornada dedicada al Sàhara, el dia 4 a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània. Es presentarà el documental Un viaje hacia nosotros, treball produït, escrit i protagonitzat per l'artista logronyès. S'aprofitarà este esdeveniment per a presentar la primera edició de MICE Sàhara (que tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 d'octubre en Smara) i s'entregarà un premi al Ministeri de Cultura de la RASD pel treball que desenvolupa en l'àmbit cinematogràfic.
Esta edició acollirà la Mostra d'Animació Cubana, amb la visita de la realitzadora audiovisual i professora d'animació Ivette Avila Martín i el dibuixant i il·lustrador Ramiro Zardoya Sanchez, que desenvoluparan diversos tallers d'animació. A més, es projectarà una selecció de la millor animació cubana de l'actualitat.
Finalment, Berlanga també tindrà el seu espai a l'edició número 10 de la MICE. I serà a través del documental Berlanga, dirigit per Rafael Maluenda, que celebrarà l'Any Berlanga +1, també a l'Octubre CCC, el 3 d'octubre.
La gala de cloenda serà el 5 d'octubre, a l'Aula Magistral del Palau de les Arts, a on es farà entrega de tots els guardons d'esta edició: 15 premis internacionals, 14 premis valencians, 6 premis estatals, a més dels 4 guardons per l'accessibilitat a l'audiovisual a persones sordes, i 8 premis de dibuix.
Las diferentes poblaciones que acogerán este festival de cine educativo ofrecerán a su vecindario, especialmente al alumnado local, proyecciones cinematográficas, actividades culturales y otros actos festivos
La MICE se celebrará del 16 al 26 de octubre, en un total de 33 localidades valencianas, y se proyectarán cerca de 250 trabajos, de los más de 1000 recibidos, realizados por alumnado de todos los rincones del mundo. El festival continúa con su trabajo de acercar el audiovisual a las escuelas para que los y las jóvenes conozcan las herramientas que les da el cine para seguir creciendo y aprendiendo