GRUPO PLAZA

dilluns 28 d'octubre

La Mostra de València celebra un cicle-seminari del cinema radical de Guy Debord 

Guy Debord (1931-1994), autor de La sociedad del espectáculo i principal fundador de la Internacional Situacionista, serà el protagonista en la 34 edició de Mostra de València-Cinema del Mediterrani

12/09/2019 - 

VALÈNCIA. Si en l'edició passada el festival va organitzar, junt amb la Universitat de València, el congrés “Cinema i crisi en el Mediterrani”, enguany l'eix temàtic de la trobada de pensament i creació està dedicat al llegat de Guy Debord i a la Internacional Situacionista - moviment que més tard passaria a conéixer-se com 'situacionisme', una convergència entre el marxisme i el avant-garde.

Per a Gloria Tello, Regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, este cicle- seminari és “una oportunitat molt interessant per a reivindicar la figura d'un dels filòsofs més importants en el 25 aniversari de la seua mort”.

El cicle, que es projectarà durant el festival, inclou les còpies restaurades per primera vegada a Espanya dels tres curtmetratges i els tres llargmetratges que Debord va realitzar entre 1952 i 1978: “Hurlement en faveur de Sade” (1952), “Sur le passage de quelques personnes à travers une assez courte unité de temps” (1959), “Critique de la séparation” (1961), “La sociedad del espectáculo” (1973), “Réfutation de tous les jugements” (1975), i “In girum imus nocte et consumimur igni” (1978). Un cicle que coincidix amb el que realitza la Cinematheque francesa.

El seminari “Guy Debord, cineasta” tindrà lloc el 28 d'octubre, i està coordinat per Manuel de la Fuente, professor de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València. La trobada revisarà el llegat de Guy Debord i la Internacional Situacionista i en ell intervindran, entre altres, el director de cinema i professor especialitzat en Debord, Paulino Viota; el professor Arturo Méndez, i altres teòrics de la Universitat. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email