GRUPO PLAZA

dos espectacles

La Mutant es converteix en escenari per a pallassos i cossos en constant transformació

20/11/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). Sala La Mutant posarà en escena el pròxim cap de setmana dos espectacles molt diferents entre si però units pel mateix "esperit compromès i inconformista" que caracteritza a l'espai de Joan Verdaguer: Rhümia, de Rhum & Cia., i el solo Self Unfinished, de Xavier Le Roy.

Rhümia, que es representarà el dissabte 24 de novembre a les huit i mitja de la vesprada, és el segon muntatge de la companyia catalana Rhum & Cia. després de l'estrena de Rhum en 2014. Es tracta d'un retorn al concepte de clown més tradicional, amb grans dosis d'humor i tendresa però també amb un enfocament nou, poètic i boig, en el qual fins i tot hi ha temps per a reflexionar sobre la vida i la mort.

Es tracta, en definitiva, d'un homenatge al món del circ i els pallassos pensat per a espectadors de totes les edats i fugint de qualsevol estereotip previ. "Molta gent ha vist els nostres muntatges tres o quatre vegades", assenyala l'actor Jordi Martínez, que afegeix: "Hem aconseguit que la nostra proposta no agrade solament als xiquets o als senyors de 80 anys, sinó que arribe a tots per igual". Al costat d'ell, participen en l'espectacle Joan Arqué, Roger Julia, Pepino Pascual i l'artista plàstic Mauro Paganini.

Per la seua banda, Self Unfinished -programada per al diumenge 25 a les huit de la vesprada- constitueix una de les creacions més conegudes del prestigiós coreògraf francés Xavier Le Roy, que un dia va decidir deixar enrere el seu treball com a biòleg molecular per a convertir-se en un artista en constant desafiament.

Amb Self Unfinished, que enguany celebra les seues dues dècades de representacions i que La Mutant presenta en col·laboració amb La Fundació Per Amor a l'Art i Bombas Gens, Le Roy proposa a l'audiència un viatge de metamorfosi i pel que es transforma en una criatura híbrida amb una part humana, una altra alienígena i una tercera més propera a la màquina.

D'aquesta manera, el seu cos es configura constantment fins a atrapar per complet a l'espectador: "Definitivament faig art que vol experimentar: amb situacions, amb el públic, amb mi mateix; que vol fer-se preguntes sobre la representació corporal, sobre la producció de subjectivitat, sobre la construcció de relacions interpersonals".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme