GRUPO PLAZA

serendipitat o destí?

La Nau repasa el viatge de Humboldt per Espanya

3/03/2020 - 

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acollirà demà, dia 4 de març, a les 19.30 hores, a l’Aula Magna, la conferència dialogada El viatge de Humboldt per Espanya: serendipitat o destí?, una xarrada al voltant de l’itinerari que el científic prussià va realitzar en el seu viatge pel nostre país. En la trobada, emmarcat en l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives dins del cicle Dones creadores, hi participaran Sandra Rebok, historiadora de la ciència i consultora científica, i Nuria Rodríguez, l’artista i comissària de Sistema Humboldt: Pensar/Pintar, la mostra en exposició que té La Nau sobre el científic prussià.

Sistema Humboldt: Pensar/Pintar es va presentar el passat 20 de febrer i podrà visitar-se fins al 10 de maig. L’exposició s’organitza entorn de la commemoració del 400 aniversari de la invenció del mètode científic, definit per Francis Bacon. Aplega un centenar d’obres de producció artística, entre les quals hi ha la sèrie de pintures de gran format de Nuria Rodríguez, al costat de dibuixos, vídeos i objectes. La producció artística que es pot contemplar en La Nau aprofita el relat del viatge a peu pel Mediterrani realitzat per Alexander von Humboldt per ampliar la col·lecció de làmines científiques de la seua història natural.

En la figura del naturalista prussià es van compilar molts sabers científics des d’una mirada que entrellaçava ciència i art. Geògraf, cartògraf, geòleg, vulcanòleg, sociòleg i botànic, va passar prop del Centre Cultural La Nau el 1799, quan viatjava a peu pel Mediterrani. Gràcies als seus estudis es van fer les primeres passes de modalitats científiques com la climatologia, l’estadística o l’economia política. A més, recentment se li atribueixen reflexions i alarmes sobre el canvi climàtic i la biodiversitat.

L’exposició Sistema Humboldt. Pensar/Pintar ofereix visites guiades gratuïtes i obertes al públic general, fins a completar aforament de la sala, de la mà de Nuria Rodríguez i de l’equip propi de la Nau, entre març i maig. Al març, el dia 6, de 19 a 20 hores, i el 21, de 12 a 13 hores. A l’abril, el dia 3, de 19 a 20 hores, i el 25, de 12 a 13 hores. L’última oportunitat serà el 9 de maig, de 12 a 13 hores.

L’Escola Europea de Pensament  Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport i amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola té la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat , Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institut Alfons el Magnànim, Escola Europea d’Humanitats i Caixa Popular.

Para saber más

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme