GRUPO PLAZA

aquest dijous

La Nau rep el nou any amb una conferència sobre teatre clàssic espanyol

12/01/2021 - 

VALÈNCIA. Aquest dijous, 14 de gener, a les 19 hores, la catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València, Evangelina Rodríguez, impartirà una conferència sobre teatre clàssic espanyol que inaugura Magistrals, un nou cicle que s'emmarca dins del programa de debats VALÈNCIA THINKS GLOBAL, organitzat pel Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València. La sessió, que se celebrarà sota el títol ‘Teatre clàssic espanyol: un art, un ofici, una indústria, un patrimoni’, podrà seguir-se en directe a través del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau, i presencialment a l'Aula Magna de La Nau, prèvia inscripció gratuïta fins a completar l'aforament.

L'estudi, la investigació i, sobretot, la difusió del teatre clàssic espanyol com a element integral, no sols d'una història arqueològica sinó d'un patrimoni cultural actiu, ha sigut objecte en els últims anys d'un renovat interés vinculat a la divulgació cultural i l'ensenyament, però també a una indústria cultural activa que el nostre país ha tardat molt a assumir i gestionar com a tal. No és estrany que la Comédie Française, fundada en 1680, o fins i tot la Royal Shakespeare Company, encara que es creara oficialment en 1961, es consideren obertament part integral del patrimoni cultural i econòmic actiu dels seus països i que a Espanya haja calgut esperar a 1986 per a tenir una Companyia Nacional de Teatre Clàssic. Aquesta, a més, durant alguns anys es va vincular a la part més rància i retrògrada d'una ideologia conservadora i integrista malgrat que, originàriament, havia suposat una autèntica revolució avantguardista des del punt de vista artístic i de l’economia social. La catedràtica Evangelina Rodríguez parlarà de tot açò en la pròxima sessió del cicle de conferències VALÈNCIA THINKS GLOBAL.

Evangelina Rodríguez Cuadros és catedràtica de Literatura Espanyola de la Universitat de València, en la qual ha treballat 44 anys. Ha ensenyat en les Universitats de Montreal, Ottawa, Virgínia (USA), Florència, Bolonya, Magúncia i al Westfield College de Londres. Especialista en la novel·la curta del segle XVII i en el teatre del Segle d'Or, ha dirigit diversos projectes d'investigació finançats i ha publicat nombrosos treballs, entre els quals destaquen les seues edicions crítiques sobre L'Acadèmia dels Nocturns de València, les dones novel·listes en el Barroc i sobre Calderón i Lope de Vega. El seu llibre La técnica del actor español en el Barroco. Hipótesis y documentos, va obtenir en 1998 el Premi Leandro Fernández de Moratín d'Estudis Teatrals. Va ser també vicerectora de la Universitat de València, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana i de l'Institut Valencià de les Arts Escèniques i de la Música. Així mateix, ha estat membre del Patronat Nacional del Misteri d’Elx i de la Institució Valenciana d'Estudis i Investigació.

Noticias relacionadas

amb 30 peces a escala humana

La Falla Immaterial '[In]Tocable' s'instal·la en La Nau

Por  - 

El projecte Falla Immaterial manté la seua tradició de celebrar una xerrada cultural amb un esmorzar valencià. Enguany, en col·laboració amb #LaCulturaDelAlmuerzo, la temàtica d’aquesta matinal serà la tecnologia, l’art participatiu i la gastronomia. Hi intervindran l’artista tèxtil Reyes Pe i els professors de la Universitat de València Emilia López-Iñesta i Francisco Grimaldo. Serà el dissabte 2 de març, a les 9.30 hores, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas