Hoy es 19 de enero
GRUPO PLAZA

junt amb un  col·loqui obert al públic amb els autors

La pel·lícula ‘Inocente’, de Pau Martínez, clausura el III Cicle de Cinema Valencià Actual

Basat en una història real, el llargmetratge es desenvolupa a principis de març de 2003, una època marcada per les protestes contra la invasió de l'Iraq i les detencions de presumptes terroristes islàmics

29/11/2017 - 

VALÈNCIA. El Cicle de Cinema Valencià Actual, organitzat per la Fundació SGAE i l'associació de guionistes Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV), acomiada la tercera edició amb la projecció del llargmetratge Inocente, de Pau Martínez (guió i direcció) i Carlos Ibáñez (guió), aquest dijous 30 de novembre, a les 19:00 hores, en la Sala SGAE Centre Cultural de València. La sessió, amb entrada gratuïta, es tancarà amb un col·loqui obert al públic amb els autors.

Aquesta mostra dedicada al cinema valencià contemporani s'inscriu en el programa d'activitats culturals Tramesa 2017 , desenvolupat pel Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana. A través d'aquest cicle es vol "donar visibilitat i projecció als treballs d'aquells guionistes que, des de la Comunitat Valenciana, contribueixen a l'enriquiment de la producció audiovisual".

El III Cicle de Cinema Valencià Actual ha comptat amb quatre títols que: el documental L’home que va embotellar el sol, d' Óscar Bernàcer (guió i direcció) i Joana M. Ortueta (guió), va inaugurar la mostra, que va seguir amb La familia (Dementia), de Giovanna Ribes (guió i direcció), Margarita Cadenas (guió) i Eberhard Petschinka (guió), i Sara Baras. Todas las voces, de Rafa Molés (guió i direcció), Pepe Andreu (guió i direcció) i Víctor Charneco (guió). 

Història d'una injustícia

Escrita per Carlos Ibáñez i Pau Martínez, i dirigida per aquest últim, Inocente es va estrenar el passat mes de maig en la secció oficial del 14é Festival de Cinema d'Alacant. El repartiment està encapçalat per Jaime Linares, que va guanyar la Tesela de Plata al millor actor pel seu treball en la pel·lícula. La resta d'intèrprets són Josep Manel Casany, Sergio Villanueva, Álvaro Báguena, Juli Disla, Ferran Gadea, Pati Martínez, Hwidar Abdelatif, Greta Ruiz, Lucía Abellán, Pedro Díaz i Francesc Añó.

Basat en una història real, el llargmetratge es desenvolupa a principis de març de 2003, una època marcada per les protestes contra la invasió de l'Iraq i les detencions de presumptes terroristes islàmics. En aqueix context, el govern espanyol va detenir cinc persones a les quals es va acusar de pertànyer a la cèl·lula financera d'Al-Qaeda a Europa. Després de passar cinc dies en condicions d'aïllament absolut, tres d'elles van ser posades en llibertat sense càrrecs. En eixir, van declarar que el tracte rebut durant aqueixos dies havia sigut vexatori i inhumà. Pitjor va ser el destí dels altres dos detinguts, un ciutadà pakistanés de Logronyo i un empresari valencià, que van ingressar a la presó. Inocente relata el que va ocórrer durant les 120 hores que el valencià va romandre aïllat i la seua lluita per demostrar la seua innocència.

“La pel·lícula explica el cas d'una persona normal a qui li toca ser cap de turc en un moment culminant de la nostra història recent i que es veu involucrat en un procés de detenció i tortures que no li agradaria passar a ningú. És la història d'una injustícia que calia denunciar”, va explicar el realitzador valencià Pau Martínez en el diari Información.

Una història de cinema

Pau Martínez (València, 1974) ha signat tot tipus de treballs audiovisuals, com a realitzador o guionista. Així, ha dirigit diversos llargmetratges, com Bala perdida i El kaserón, amb els quals va obtenir el premi al millor director en les edicions de 2003 i 2008, respectivament, de la Mostra de València. Amb la seua tv movie Omar Martínez va guanyar una desena de premis en diferents festivals. Altres títols seus són la pel·lícula Reset o el documental Polar: home. En l'àmbit de la televisió, Martínez va treballar com a realitzador en programes com Ésta es mi historia (TVE) o Històries del cinema (RTVV). També va dirigir diversos capítols de la sitcom Singles i la segona temporada de la sèrie Unión musical Da Capo, a més de formar part de l'equip de directors de la cèlebre sèrie L’Alqueria Blanca, de RTVV.

Noticias relacionadas

EL CABECICUBO DE DOCUS, SERIES Y TV 

1981, el año de los obreros deprimidos, veteranos mutilados y policías corruptos

Por  - 

En la cartelera de 1981 se pudo ver El Príncipe de la ciudad, El camino de Cutter, Fuego en el cuerpo y Ladrón. Cuatro películas en un solo año que tenían los mismos temas en común: una sociedad con el trabajo degradado tras las crisis del petróleo, policía corrupta campando por sus respetos y gente que intenta salir adelante delinquiendo que justifica sus actos con razonamientos éticos: se puede ser injusto con el injusto

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas