GRUPO PLAZA

portada dissenyada per migue martí 

La revista Lletraferit #14, ja en quioscos i llibreries

2/07/2018 - 

VALÈNCIA. Una portada dibuixada pel dissenyador Migue Martí obri, amb el far d’Alexandria, l’especial sobre la segona ciutat d’Egipte i també la segona de la Mediterrània, només per darrere d’El Caire i Istanbul respectivament, que es troba inclòs en el nou número de la revista cultural Lletraferit, el #14, que ja ha arribat als quioscos i llibreries valencianes, així com a les botigues digitals.

Des d’un vessant històric David Córdoba Bou i Alexandre Serrano repassen l’època del fundador de la ciutat, Alexandre el Gran, i el saqueig de Persèpolis i Pasagarda, en territori persa, així com la constant diàspora de comunitats gregues arreu del món, mentres que Vicent Baydal rememora no només el gloriós passat d’Alexandria, amb la biblioteca, el far i els fets de Clèopatra, Cèsar i Marc Antoni, sinó també la seua evolució fins a l’actualitat. Per una altra banda, des d’una òptica cultural, Carles Fenollosa escriu sobre l’Hotel Cecil, residència de personatges com Churchill o Agatha Christie i escenari d’alguna de les novel·les de Naguib Mahfuz, alhora que Toni Sabater recupera les tres grans figures literàries internacionals vinculades a la ciutat del delta del Nil: el poeta Konstantin Kavafis, el novel·lista i assagista E. M. Forster i l’escriptor Gerald Durrell, autor del Quartet d’Alexandria.

Però no és l’únic tema que tracta el nou número de la revista, sinó que fins a quince peces més componen el seu contingut, amb sengles entrevistes de Josep Vicent Miralles i Kristin Suleng als escriptors Carlos Zanón, autor de la recent novel·la Taxi i encarregat en l’actualitat de reviure les aventures del detectiu Pepe Carvalho, Jordi Carbonell, director del festival València Negra, i els arquitectes Anna Devís i Daniel Rueda, el tàndem valencià que triomfa en Instagram amb la seua fotografia urbana. Igualment, la fotògrafa Eva Máñez testimonia el decadent estat de l’antiga desembocadura del riu Túria i Felip Bens combina la seua ploma amb les imatges de Julio Balaguer, autor del llibre de fotografies 79·80·81 Vidas circulares.

Per la seua banda, Lucía Márquez posa el focus en l’ornitologia com a ciència ciutadana en auge, Marc Gomar viu intensament des de dins la festa de Moros i Cristians d’Alcoi, Daniel Reverter fa balanç en la secció esportiva dels vint-i-dos anys d’Arsène Wenger com a mànager de l’Arsenal FC i Pepa Sanmartí escriu sobre els recents Premis Lletraferit de novel·la i novel·la juvenil. Finalment, altres col·laboradors tracten diversos temes en les seues corresponents columnes: Áurea Ortiz crida l’atenció sobre l’excés de testosterona que impera en el cinema negre, Eduard Ramírez recorda la figura del poeta recentment traspassat Manel Marí, Eduard Mira reflexiona sobre els mites de cel·luloide i de paper que conformen el nostre univers cultural, Miquel Nadal ho fa sobre la progressiva decadència de la cultura del llibre, Paco Inclán literaturitza el mal sexe de manera molt original i Josep Vicent Miralles raona, amb humor, sobre la procedència de la gamba de la Marina.

Una nova entrega en paper de la revista trimestral valenciana que es pot aconseguir per només 6,50 euros.

Noticias relacionadas

valencià i marxista

Emili Gómez Nadal, el valencianisme discret de l’exili

Por  - 

És un dels representants més importants del bagatge intel·lectual perdut del valencianisme de la Segona República. Oblidat per l’exili a França i eclipsat per les tesis de Joan Fuster, el nacionalisme de l’historiador Emili Gómez Nadal (València, 1907 - Valença d’Agen, 1997), forjat fora de València i amb vocació teòrica des de l’esquerra, va deixar cartes, articles de premsa i un assaig quasi desconegut, El País Valencià i els altres, que esdevingué una de les poques contestacions a Nosaltres els valencians entre els moviments d’oposició a la dictadura. Mig germà de Nicolau Primitiu Gómez, americanista i comunista decebut, amb una vida plena de tràngols amargs, Gómez Nadal mai va tornar a la seua terra, però, potser, el seu llegat té més influència del que ell imaginaria

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email