GRUPO PLAZA

26 i 27 de novembre 

La Viquitrobada es trasllada al Museu Valencià d’Etnologia

27/10/2016 - 

VALÈNCIA. La Viquipèdia, l’enciclopèdia online multilingüe de referència, arriba a València. Ho farà amb la Viquitrobada, un esdeveniment anual organitzat per Amical Wikimedia, una trobada on els editors de la versió en valencià de la popular enciclopèdia posen en comú experiències sobre el coneixement lliure.

Tot i que inicialment estava prevista per al cap de setmana del 12 i 13 de novembre, finalment la Viquitrobada, el congrés anual de la Viquipèdia en valencià, s’endarrerirà dos setmanes. També hi ha canvi de seu, ja que l’acte passa del MUVIM al Museu Valencià d’Etnologia, al Centre Beneficiència. “Els canvis de dates han fet impossible que la Viquipèdia anara al Museu de la Il·lustració i la Modernitat, per la qual cosa el Museu d’Etnologia pren el relleu com a seu”, han explicat els organitzadors.

La relació entre Amical Wikimedia, l’entitat organitzadora de l’acte, i el Museu Valencià d’Etnologia no és nova, ja que va ser a este museu on es va dur a terme la primera experiència de Viquipedista resident a la Comunitat Valenciana. Un programa on un editor de la Viquipèdia comparteix uns mesos amb el personal d’una entitat cultural per a dur a terme una col·laboració entre el centre i l’enciclopèdia online. Esta experiència, que es va dur a terme entre abril i juliol de 2016 a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, s’està repetint des de setembre a la resta de centres de l’àrea de Cultura de la Diputació de València.

Durant un cap de setmana, els veterans viquipedistes explicaran les seues experiències amb museus valencians, ajuntaments com Carcaixent i biblioteques municipals com L’Eliana o Xirivella. A més, l’investigador Marc Miquel presentarà els resultats de la seua tesi sobre les identitats a l’enciclopèdia online. I a la Biblioteca del Museu es podran trobar alguns dels experts d’Amical donant masterclass sobre Open Data als projectes de la Fundació Wikimedia, com Wikidata.

La Viquitrobada tindrà lloc els dies 26 i 27 de novembre i està oberta a tots els públics. A banda de conferències dirigides a gestors culturals o editors de la Viquipèdia i debats per a la comunitat d’editors, com per exemple els dedicats a la perspectiva de gènere, també hi ha tallers per a gent que no estiga familiaritzada amb els projectes Wikimedia i un passeig fotogràfic per la ciutat.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme