GRUPO PLAZA

la nova rtvv, "una necessitat urgent"

L'AVL s'ofereix per a "assessorar" la nova RTVV en el model de llengua més "adequada"

3/03/2017 - 

VALÈNCIA (EP/VP). L'Acadèmia Valenciana de la Llengua ha aprovat este divendres una declaració institucional sobre la "necessitat urgent" d'un servici de ràdio i televisió "públiques i de qualitat", al mateix temps que ha oferit el seu assessorament a la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC), la nova RTVV, per al model de llengua més "adequada".

Així ho ha assenyalat l'entitat en un comunicat, després que este dijous les Corts Valencianes ratificaren el nomenament de la periodista valenciana Empar Marco com a directora general de la futura RTVV.

L'AVL ha recordat els reiterats pronunciaments que ha realitzat des de 2014 davant la "necessitat de disposar d'uns mitjans de comunicació de titularitat de la Generalitat", que l'AVL considera "un servici essencial d'interés econòmic general, necessari per a la vertebració i la cohesió territorial, com també per al manteniment de la nostra identitat com a poble, la nostra cultura i la nostra llengua".

Atés que entre les competències que té atribuïdes figura "informar sobre l'adequació a la normativa oficial dels textos produïts per les institucions públiques", s'ha posat a la disposició de la CVMC i de Marco "per a assessorar-los en el model de llengua més adequat per als mitjans radiofònics i audiovisuals de titularitat pública".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme