GRUPO PLAZA

el 30 de març

L'Escola de Frankfurt representada per Honneth amb la presentació del seu llibre al Magnànim

29/03/2017 - 

VALÈNCIA. Axel Honneth, un dels representant més destacats de la coneguda 'tercera generació' de l'Escola de Frankfurt, visitarà València aquest dijous, 30 de març, a les 19:00 hores, a la Sala Alfons el Magnànim de la Beneficiència. El motiu de la visita és la presentació del seu llibre 'La idea del socialisme. Assaig d'una actualització' publicat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació. A més de la presentació, el professor alemany participarà en el cicle 'Els Debats del Magnànim'.  

La conferència serà en anglés i hi haurà una traducció simultània al valencià. El sociòleg Benno Herzog, professor de la Universitat de València, i Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni del Magnànim, seran els encarregats de presentar a Honneth i de conduir el debat posterior. Es tracta d’una oportunitat única d’escoltar a Honneth, filòsof social, autor de la teoria del reconeixement, amb la qual va donar un nou impuls a l’Escola de Frankfurt. 

«La idea del socialisme ha perdut el seu esplendor –segons Axel Honneth–, perquè els seus supòsits teòrics de fons, que procedeixen de l’època de l’industrialisme, ja no posseeixen cap capacitat de convenciment i han de ser reemplaçats per determinacions de la història i de la societat que siguen adequades a les nostres experiències actuals. Només així podrà recuperar-se la confiança en el projecte, modern i inclusiu, de configurar l’economia segons una llibertat entesa solidàriament i articular una alternativa atractiva i consistent front al capitalisme actual», ha indicat.

A l’acte de la presentació del llibre de Honneth i posterior debat està confirmada l’assistència de la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, així com del diputat de Cultura, Xavier Rius.
 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas