GRUPO PLAZA

traducció simultània

Ja no és atractiva la idea del socialisme? Axel Honneth presenta el seu llibre al Magnànim

23/03/2017 - 

VALÈNCIA. Axel Honneth, membre de la coneguda "tercera generació" de l'Escola de Frankfurt estarà aquest 30 de març, a les 19:00 hores, presentant el seu llibre 'La idea del socialisme. Assaig d’una actualització' a la sala Alfons el Magnànim de la Beneficència. Aquesta presentació està dins del cicle 'Els Debats del Magnànim', una sessió on el professor alemany impartirà una conferència acompanyat d'altres persones relacionades. 

Aquesta conferència serà en anglés i hi haurà traducció simultània al valencià. A més de Axel Honneth, també estarà en aquesta nova activitat el sociòleg Benno Herzog, professor de la Universitat de València (UV), i Anacleto Ferrer, director de l’Institut d’Humanitats i de Patrimoni del Magnànim i seran els encarregats de presentar a Honneth i de conduir el debat posterior.

Primera publicació a Espanya i traduït al valencià

L’últim llibre de Honneth, 'La idea del socialisme. Assaig d’una actualització' (2015), fins ara no publicat a Espanya, ha estat traduït al valencià per Silvia Villa i Francesc J. Hernández i editat pel Magnànim dins de la col·lecció Novatores, de pensament i filosofia, dirigida en esta nova etapa per Anacleto Ferrer. Aquest llibre és una revisió del moviment socialista i una proposta de reformulació dels seus principis d’acord amb l’experiència històrica. 

El projecte del socialisme, que proporcionà durant més de 150 anys el suport normatiu i l’orientació històrica a la sublevació front a les condicions de vida capitalistes, sembla que ha perdut hui aquella força motriu. Com explicar la ràpida obsolescència d’una idea que fou tan fascinant? I què hem de fer si volem salvar-la per a la nostra època?

Ha perdut atractiu la idea del socialisme?

Escoltar a Axel Honneth, filòsof social, autor de la teoria del reconeixement, amb la qual va donar un nou impuls a l’Escola de Frankfurt, és una oportunitat única. Honneth ha dirigit l’institut de Recerca Social de la Universitat de Frankfurt i actualment és professor a la Universitat de Columbia a Nova York. 

Les seues últimes obres estan centrades en el desenvolupament del concepte de “llibertat social”, com a principi normatiu des del que poder realitzar una crítica social efectiva. 

«La idea del socialisme ha perdut el seu esplendor –segons Axel Honneth–, perquè els seus supòsits teòrics de fons, que procedeixen de l’època de l’industrialisme, ja no posseeixen cap capacitat de convenciment i han de ser reemplaçats per determinacions de la història i de la societat que siguen adequades a les nostres experiències actuals». 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas