La mostra podrà ser visitada entre el 7 i el 30 de maig i reuneix fotografies, cartells, reconeixements, uniformes, discos i objectes significatius de l’Orfeó Valencià
VALÈNCIA. L’Orfeó Valencià inicia les celebracions del seu 50 aniversari amb una mostra antològica que s'inaugura aquest dissabte 7 de maig a les 12 hores a la Sala d'Exposicions de la Societat Coral El Micalet, lloc en el qual romandrà fins al 30 de maig. L'exposició mostrarà una selecció de fotografies de moments significatius de la història de l’Or- feó Valencià, així com cartells dels seus més importants concerts, els uniformes que al llarg d'a- quests 50 anys han emprat els integrants del cor, així com els discos de vinil i cedés, diversos premis i reconeixements reunits en tots aquests anys.
Un lloc especial en aquesta mostra l'ocuparan els dos directors amb què ha comptat el cor en aquests 50 anys, Jesús Ribera Faig i Josep Lluís Valldecabres. També seran presents els diferents cartells commemoratius d'anteriors aniversaris, i especialment el que va crear l'artista valen- ciana Carmen Calvo per a celebrar el 25 aniversari l'any 1997. Els antics discos de vinil que el en eixe moment anomenat Orfeón Navarro Reverter va gravar a Madrid, així com importants cedés, com el llegendari enregistrament de L’Atlàntida de Manuel de Falla al costat de la Jove Orquestra Nacional dirigida per Edmon Colomer -que posteriorment s'interpretaria en el Festival de Granada en la no menys llegendària producció de La Fura dels Baus-, o el Retaule de Nadal gravat al costat del grup de metalls valencià Spanish Brass, recents guanyadors del Premi Nacional de Música.
El 12 de maig de 1972, l'Orfeón Navarro Reverter que dirigia Jesús Ribera Faig, oferia el seu primer concert. L'escenari era el Saló del Tron de Capitania General, el mateix que veurà a l'ac- tual Orfeó Valencià oferir el seu concert 50 aniversari. La cita serà el 26 de maig, en el qual ara és denominat Acuartelamiento de Santo Domingo, amb un programa que rememorarà aqueix primer concert amb alguna de les obres que es van cantar aquell dia i que es completarà amb obres triades de diferents èpoques, com ara el barroc, el romanticisme, el nacionalisme o la música contemporània. El concert del pròxim dia 26 comptarà amb la direcció de Josep Lluís Valldecabres i amb l'acom- panyament de Jesús Debón, pianista que ha acompanyat a l’Orfeó Valencià en aquestes últimes dècades.
L'últim dels moments assenyalats que l’Orfeó Valencià viurà en aquestes pròximes setmanes arribarà el 15 de juny, en el qual s'estrenarà un documental de caràcter audiovisual, en el qual es repassarà la història del cor a partir dels testimoniatges dels seus protagonistes, i en els quals es rememoraran moments inoblidables de la seua brillant trajectòria, com els seus primers anys, les gires internacionals, els concursos i els grans concerts, així com nombroses anècdotes conta- des pels orfeonistes. Aquest documental ha sigut elaborat per Clara Muñoz i serà estrenat en la Sala d'Actes de la Fundació Bancaixa el pròxim 15 de juny. Posteriorment, l'audiovisual serà penjat en les xarxes socials del Orfeó Valencià perquè puga ser visualitzat per tot aquell que desitge conéixer i gaudir de la història d'un cor que ja ha completat mig segle d'una trajectòria consagrada a la música.
El coro virtual 'Contigo en la distancia' se puede ver ya en las redes sociales