GRUPO PLAZA

25 edició

Menú escènic replet d'humor en la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella

25/10/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EFE). La Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses de Xirivella, que se celebrarà del 23 a l'11 de novembre, ha presentat un banquet escènic "replet d'humor" per a celebrar el seu vint-i-cinc aniversari que reunirà dotze companyies locals, nacionals i internacionals.

En un comunicat dels organitzadors, el director de la Mostra de Pallassos, San Fran, ha destacat que Polònia serà el país convidat al festival amb la pallassa Pina Polar i el seu espectacle Donna Quixota, basat en El Quixot de Miguel de Cervantes.

"Sota la batuta artística i absurda del clown català Guillem Albà, sis músics-actors inauguraran dissabte 3 de novembre l'aniversari del festival amb 'La Marabunta'", han explicat els organitzadors.

En Gran Zampano, la companyia aragonesa Civi-Civiac recorrerà els carrers de la localitat en una acció itinerant a bord de la seua "locomotora experimental, eixida d'un temps passat de fantasia, mescla de tecnologia i mecànica, que acostarà al públic a una època d'enginy i revolució industrial". 

Amb motiu dels deu anys del naixement de Pistacatro, l'emblemàtica companyia de nou circ gallec donarà a Xirivella el seu "mortal més arriscat: Outono", un muntatge de sala que ret homenatge als pallassos clàssics amb una història explicada a través d'una companyia en plena crisi. 

Els madrilenys Ale Hop Circo convidaran als espectadors a viure una aventura insòlita en Imagina Circo, premi del jurat en el Festival Internacional de Direcció de Circ de Sant Petersburg i premi del públic en el Festival Internacional d'Arts de Carrer Montpeller, entre altres. 

També estaran per primera vegada en terres valencianes els 'Payasos de madera' de la companyia de marionetes Herta Frankel, en un muntatge carregat d'il·lusionisme que atresora diversos reconeixements: 'Puppet Styling Award', 'Visual Arts Award', o el '3rd Golden Magnolia Shanghái International Puppet Festival and Competition'. 

A més, "el crit d'entusiasme Yee-Haw de la Banda de Otro ens traslladarà al vell Oest amb un espectacle musical de circ, malabaristes i pallassos"; de la mateixa manera que Los Barlou presentaran el seu treball multidisciplinari Set up, protagonitzada per tres "excèntrics" personatges.

El director del Institut Valencià de Cultura (IVC), Abel Guarinos, ha destacat que "la intenció vertebradora i descentralitzadora de les arts escèniques al llarg de la Comunitat que propicia el IVC es materialitza, entre molts altres projectes, en el suport a la Mostra de Pallassos".

Des del IVC, ha afegit, "la recolzem pel seu contingut cultural, per la qualitat de les propostes, crítiques i divertides al mateix temps, però també per la part social, educativa i solidària que el festival porta en el seu ADN des dels inicis".

La regidora de Cultura de Xirivella, Encarna Martí, ha afirmat que el festival "contribueix a través dels seus espectacles a l'educació en valors dels espectadors més xicotets" i és "el més valuós que té" el municipi.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme