GRUPO PLAZA

el 15 de octubre

Més de 350 músics clausurarán la Campanya d'Intercanvis Musicals al Palau de Les Arts 

10/10/2017 - 

VALÈNCIA. La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Federació de Cors de la CV (FECOCOVA), la Federació de Folklore de la CV (FFCV) i la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters (FVDiT) posaran el punt i final a la campanya d'intercanvis musicals de 2017 amb un concert conjunt que es celebrarà diumenge 15 d'octubre al Palau de les Arts a les 19.00 hores i que comptarà amb l'actuació de més de 350 músics, cantants i membres de grups de dansa i ball tradicional, que actuaran en representació de totes les entitats participants de la campanya. 

Les 4 federacions han valorat positivament aquesta campanya de 2017 donat que han participat durant 137 dies més de 26.000 músics pertanyents a 728 grups musicals, que han oferit 728 concerts als quals han acudit més de 182.000 espectadors.

Per a la seua celebració, la Generalitat Valenciana va aprovar unes ajudes d'1.550.000 euros destinats a la FSMCV amb l'objectiu "d'ajudar a promocionar la música de les societats musicals, cors, folklore i els grups de dolçaina i tabalet".

“Estem molt satisfets amb aquesta campanya d'intercanvis musicals perquè ha permèsla unió de les quatre federacions que representem a la música tradicional i popular dela Comunitat Valenciana i el resultat ha sigut un autèntic èxit”, ha declarat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

Per a la FSMCV, es tracta de la XIV Campanya de Concerts d'Intercanvis musicals i al mateix temps, la primera que s'ha fet extensiva a totes les federacions relacionades amb la música i la cultura popular de la Comunitat Valenciana, com les federacions decors, folklore, i tabal i dolçaina, la qual cosa expresen que "ha permès comptar amb una campanya ens entit ampli i oferir al públic concerts totalment nous, entre els quals s'intercanvien grups i entitats de diferent naturalesa, sumant així un major atractiu als concerts i oferint al públic una visió àmplia del ric patrimoni cultural i musical de la Comunitat Valenciana".

L'èxit d'aquesta iniciativa, tant de públic com per part de les entitats participants, impulsa que aquesta campanya amb les quatre federacions "es perpetue en el temps i es consolide dins del panorama cultural de la CV".

Des de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana s'ha valorat "molt positivament" el resultat d'aquesta primera campanya d'intercanvis entre les quatre federacions, en la qual hi ha hagut reciprocitat en les actuacions entre els membres i s'ha fet possible la concurrència en un mateix esdeveniment musical de diferents formacions: bandes, orquestres, cors, i agrupacions de música i balls tradicionals.

"La campanya ha sigut nexe d'unió entre les quatre federacions, circumstància que finsal moment no s'havia produït, i que sens dubte potenciarà una política cultural que afavorisca eixe potencial oblidat que és l'intèrpret no professional, així com futures actuacions conjuntes, tant en terreny musical com a associatiu. L'extraordinari resultat obtingut ens porta a advocar per la potenciació i continuïtat del projecte" segons les declaracions de José Cantó, president de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana

En el cas de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana, el seu president, José Ramón Peinado, ha manifestat que aquesta campanya ha "aconseguit reconèixer una mica més la música tradicional i popular" i "a més, tots els col·lectius que formen part d'aquesta federació des dels grups de ball, el cant, les rondalles, els cors, les colles i les orquestres de plectre consideren que ha sigut un gran moment per abarrejar, fusionar, i combinar totes les formes de fer música del nostre ric i variat folklore. És, per tant, el principi d'una gran amistat entre federacions. Esperem que seguisca sent així i que aquesta iniciativa es repetisca l'any pròxim."

Per la seua banda, el president de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, Joanjo Trilles, ha afirmat que "per a nosaltres ha estat un esglaó per a normalitzar la nostra situació dins de la música tradicional valenciana. Hem estat al mateix nivell amb altres federacions que lluiten pel mateix. Ha estat un plaer el poder compartir amb la resta de músics, balladors i cantants aquests concerts dignificant la nostra cultura més pairal, la cultura que dia a dia treballem i recuperem de nord a sud de la Comunitat Valenciana. Creiem que cal seguir endavant, hem comprovat que som capaços de treballar junts amb un objectiu comú i això ens fa més forts, ens fa gaudir i ajuda adonar identitat al poble valencià."

Per a tancar aquesta campanya s'ha acordat la realització d'un gran concert conjunt en el qual participaran músics de les 4 federacions i que comptarà amb balls tradicionals i cant d´estil, música de dolçaina i banda així com acompanyament coral. D'aquesta forma, quedarà representada l'activitat habitual dels quasi 2.000 grups que englobenaquestes entitats.

Al concert del diumenge 15 d'octubre més de 400 músics oferiran un espectacle únic fins al moment. Participaran la Jove Banda Federal de la FSMCV; la Colla Federal dela FVDiT; per part de la FECOCOVA, el seu cor federal, un cor participatiu i un altreformat per xiquets; i la FFCV amb balls tradicions, rondalla i cant d´estil.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme