GRUPO PLAZA

sagunt a escena

‘Perseverance’, un espectacle de dansa per a quatre ballarins i un robot 

La companyia alacantina Marroch presenta una peça de dansa per a tots els públics a la Glorieta

13/08/2022 - 

VALÈNCIA. El Festival Sagunt a Escena, organitzat per Cultura de la Generalitat per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, IVC, ofereix demà dia 14 (20 hores), a la Glorieta, ‘Perseverance’, espectacle de dansa per a quatre ballarins i un robot. El Teatre Romà acull també demà (22.30 hores) el segon concert que l’artista José Mercé ofereix en aquesta edició del festival.

Amb seu a Alacant, Cía. Marroch, la jove companyia de Salvador Rocher, María Palazón i Melodia García, busca la fusió de diferents llenguatges de moviment per a arribar a tots els públics. Entre els seus objectius hi ha el de transmetre emocions i traslladar els espectadors “al lloc on naix la inspiració per a crear els espectacles”.

Foto: GVA

Sobre aquesta peça, la directora del festival, Inma Expósito, ha explicat: “A més d’acostar la dansa al públic més jove, la peça mostra un món distòpic per a fer-nos prendre consciència, mitjançant aquestes imatges, de l’estat del nostre planeta. Ho fa d’una manera directa, sense edulcorar. Amb una estètica atractiva, els personatges utilitzen el llenguatge del moviment per a transmetre un missatge necessari i urgent si volem garantir la vida a la Terra”.

L’arribada a Mart del robot Perceverance ha servit d’inspiració per a aquesta obra de recent creació que signen Salvador Rocher i Adrián Novella. En aquesta, els éssers que habiten Mart, que es comuniquen mitjançant el moviment, descobreixen que els humans estan maltractant el seu propi planeta. La connexió que s’estableix entre terrícoles i marcians és el rerefons per a parlar d’ecologia, de contaminació i de crisi climàtica. Enèrgic, vitalista i atractiu visualment, l’espectacle, interpretat pel mateix Salvador Rocher, Angela Waidele, Diana Huertas i Melodia García, té una peculiar posada escena en què els elements escenogràfics han sigut dissenyats per José Luis Martín Huguet. La música la signa Alexander Espinoza.

Noticias relacionadas

con el contratenor Philippe Jaroussky y el guitarrista Thibaut Garcia

'À sa guitare': un recorrido por 400 años de música del compositor francés Francis Poulenc

Por  - 

El álbum combina la "delicadeza" de los maestros ingleses Benjamin Britten y Henry Purcell con el "dramatismo" de Franz Schubert; el "crepuscular" 'Abendempfindung' de Mozart con los "destellos ibéricos" en 'El mirar de la maja' de Enrique Granados; pasando por el "refinamiento típicamente francés" de Gabriel Fauré y el citado Poulenc

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme