GRUPO PLAZA

20 d’octubre

Rafa Lahuerta parla a L'Almodí sobre la influència de la música en la novel·la 'Noruega'

19/10/2021 - 

VALÈNCIA. Nova cita del cicle ‘Literatura i música (pop) al Palau’, coordinat i moderat per Rafa Cervera, que enguany es desenvolupa a l’Almodí i que té com a protagonista a l’escriptor valencià Rafa Lahuerta, que parlarà amb l’editor i escriptor Toni Sabater sobre la influència de la música pop en la seua novel·la Noruega. Es tracta d’un cicle de taules redones, dissenyat al voltant de com este gènere musical s'ha convertit en un element d’influència per a alguns escriptors contemporanis.

Amb més de 10.000 exemplars venuts i amb sis edicions, Noruega és tot un fenomen en la literatura escrita en valencià i ja es pot considerar tota una obra de referència; un text que té com a coprotagonista una ciutat que ja quasi no existix, la València dels anys 80 i 90. Este és el segon llibre de Lahuerta, que va publicar el seu primer llibre, La balada del bar Torino, en 2016. Amb Noruega va guanyar el Premi Lletraferit.


Acompanyant l'escriptor estarà Toni Sabater, soci fundador de Llibres de la Drassana, editorial que ha publicat les obres de Lahuerta. Sabater habitual del digital Culturplaza i de la revista Lletraferit, de la qual és membre del Consell de Redacció, és també l’autor dels llibres Dies (2013), Ciutat de campanars (2016), Insistències en la llum (2018) i Als peus de la lletra (2021).

La pròxima cita d’este cicle serà el 27 d’octubre amb el músic i novel·lista Alberto Torres Blandina, qui xarrarà amb la periodista Almudena Ortuño de les influències musicals de Jávea, la seua octava novel·la. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat l’Almodí com “un espai ideal per a gaudir de la confluència de literatura i arquitectura” i ha destacat que en esta pròxima cita “el públic podrà conéixer diversos aspectes de l’univers musical de l’autor, que moltes vegades i a pesar de la seua importància no ixen a la llum, i que influencien i formen part de la gestació d’una obra”.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email