Hoy es 16 de enero
GRUPO PLAZA

capital cultural valenciana 

Raquel Andueza & La Galanía, L’Arcàdia i Forma Antiqva arriben al MusAS de Sagunt

26/10/2018 - 

VALÈNCIA. Sagunt acull fins al 4 de novembre el MusAS - Música Antiga de Sagunt, amb concerts d’importants grups i intèrprets de música antiga valencians i nacionals. La programació continua amb les actuacions de Raquel Andueza & La Galanía, L’Arcàdia i Forma Antiqva.

Els concerts s’emmarquen dins de les activitats que Sagunt realitza com a Capital Cultural Valenciana 2018, distinció anual que atorga la Generalitat Valenciana als municipis que destaquen per una ampla i ferma aposta per la cultura com a element de cohesió social i de foment econòmic.

MusAS - Música Antiga Sagunt naix com un intent d’aglutinar les diferents programacions musicals que es realitzen a Sagunt al voltant de les anomenades músiques històriques o música antiga (que comprenen les composicions de l’Edat Mitjana, el Renaixement i el Barroc).

Una proposta que vol dotar aquestes programacions d’un fil conductor que combine la recuperació del patrimoni, la memòria musical, la difusió i el suport a intèrprets i formacions, especialment a aquells que desenvolupen la seua activitat a l’entorn més pròxim.

Aquesta iniciativa se sustenta en cinc pilars bàsics: la formació i la difusió com a element d’introducció a la música antiga, acostar als joves aquestes músiques, arrelar els concerts a l’entorn amb visites a espais històrics o amb concerts lligats a l’espai, impulsar la recuperació del patrimoni cultural valencià i la difusió dels grans clàssics de la música antiga.

L’organització d’aquesta sèrie de concerts i activitats és un reflex de l’auge d’aquestes músiques en tot l’Estat espanyol. Un gran nombre de músics joves, amb una sòlida formació i especialitzats en els millors centres europeus, han reivindicant durant els últims anys el patrimoni musical espanyol i europeu. Una tasca que ja ha sigut reconeguda amb premis en els millors concursos internacionals i amb col·laboracions amb les millors formacions i amb els directors més reconeguts.

Programació

El dissabte 27 d’octubre, a les vuit de la vesprada, a l’església del Salvador, tindrà lloc el concert de Raquel Andueza & La Galanía, una de les formacions musicals especialitzades més destacades del panorama musical actual de l’Estat espanyol. Els seus repertoris se centren en la interpretació de música barroca tant del segle XVII com del XVII amb uns acurats principis historicistes. L’entrada per a l’espectacle serà gratuïta fins a completar l’aforament.

En el recital que oferiran a Sagunt, se centraran en les composicions que formen part d’un dels seus últims treballs discogràfics, In Paradiso. Un programa íntim que recopila la més bella música religiosa i moral de la Itàlia del segle XII.

Ensemble l’Arcàdia interpretarà el dissabte 28 d’octubre, a les set i mitja de la vesprada, al Centre Cultural Mario Monreal, Apollo e Dafne de Händel. Una cantata secular que serà escenificada a manera d’una òpera. L’obra, composta entre 1709 i 1710, està basada en el mite d’Apol·lo i Dafne, i és una de les cantates més ambicioses de Händel, que resulta indicativa de la brillant carrera operística que el compositor alemany desenvoluparia.

L’Arcàdia naix en 2013 amb l’interés comú en l’estudi i la interpretació de música anterior a l'any 1.800 amb instruments i criteris històrics i actuals. Ha participat en cicles i festivals reconeguts d’àmbit nacional i internacional i és un dels promotors de MusAS – Música Antiga Sagunt.

El divendres 2 de novembre, a les vuit de la vesprada, serà el torn de l’agrupació Forma Antiqva, sota la direcció d’Aarón Zapico, a la Capella de la Verge del Carme. La prestigiosa formació de música barroca, amb la col·laboració de la soprano Olalla Alemán, farà gaudir al públic amb el programa Dónde hay música no puede haber cosa mala, que recopila composicions espanyoles i italianes que podrien haver sigut una font d’inspiració per a Miguel de Cervantes en la creació d’escenes musicals en les seues obres literàries.

Forma Antiqva és un conjunt especialitzat en música barroca de formació variable i creat pels germans Pablo Daniel i Aarón Zapico. És considerat com un dels conjunts més importants de música clàssica a l’Estat espanyol.

El programa es tancarà amb una ‘masterclass’ d’Aarón Zapico, del conjunt Forma Antiqva, al Conservatori Joaquín Rodrigo. Zapico és un director referent en l’escena estatal de la música antiga. Les seues interpretacions han sigut qualificades per la crítica especialitzada com elegants, plàstiques i de dinàmiques variables i plenes de matisos.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas