VALÈNCIA. El monestir de Sant Miquel dels Reis acull l’espectacle infantil L’arbre del Teneré, una representació que, jugant amb les llums i les ombres, construeix una història per la qual desfilen temes tan universals com la supervivència, el futur, la memòria o la transcendència després de la mort.
L’obra està programada per al dia 23 de desembre en dues funcions, a les 18.00 hores i a les 19.15 hores, i orientada a públic infantil major de sis anys.
La proposta escènica se centra en el concepte de llums i ombres generades per llanternes i la fusió entre el pla projectat per aquestes i el generat pel mateix manipulador.
Els elements principals amb què generem aquestes imatges són, d’una banda, restes de branques, fulles seques i tota mena de relíquies obtingudes d’arbres sense vida, i d’una altra, la corporeïtat dels intèrprets. El cos com a element escenogràfic.
La projecció d’aquestes imatges componen l’univers visual que dona suport a la narració en ‘off’ de la història. L’espai sonor és una de les apostes principals del projecte, la creació d’atmosferes a partir del suposat silenci del desert, el vent o els batecs del cor mesclats amb càntics i antigues melodies tuareg creen l’ambientació d’un conte basat en una història real.
El títol de l’obra fa referència a l’arbre del Teneré, que viu al mig del desert del Sàhara i que durant molt de temps va ser considerat l’arbre més solitari i aïllat de la Terra.
L’arbre del Teneré no sempre va estar a soles. Fa milions d’anys en aquell mateix lloc, just on està ara, vivien altres arbres com ell i plantes i animals salvatges i aigua.
A l’arbre del Teneré de l’obra li encanta recordar aquell temps, també li agrada ballar i moure’s amb el vent i contar una història que té a veure amb les arrels, les llums i les ombres. L’obra és una activitat de la Direcció General de Cultura i Patrimoni, representada per la companyia La Negra i el text ha sigut escrit per Toni Agustí.