GRUPO PLAZA

galardons de Música Valenciana

Tardor, El Diluvi o Spanish Brass, entre els grups més nominats als Premis Carles Santos 2019

12/11/2019 - 

VALÈNCIA. La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport organitza la 2a edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de Cultura. La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha anunciat els nominats a les 18 categories d’aquests guardons autonòmics després de la reunió de ratificació de les votacions telemàtiques del jurat.

Cal recordar que els guardons es lliuraran el pròxim 12 de desembre al Teatre Principal de València, en una cerimònia de la qual es desvelaran més detalls pròximament. Les nominacions han sigut decidides per un jurat format per membres de les principals associacions professionals de l’escena musical valenciana entre les candidatures rebudes fins al 4 d’octubre.

Els nominats dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana són, en la categoria de millor disseny: Ortogràfic, pel disc d’Ed Bloom, Ed Bloom; Fran Rodríguez pel disc de Valira, Ecos de aventura; Antonio Mateo i Ariadna Rodríguez, pel disc de Tardor, El mal pas, i Víctor Puchalski i Enric Alepuz, pel disc de Gener, Cante el cos elèctric.

Els nominats a millor gira són Zoo, El Diluvi, Mafalda i Harmonia del Parnàs.

Els nominats a millor vídeo són: Prozak Soup, per Come on; Badlands, per Weak men cherish; El Diluvi, per Heroïnes de la fosca nit; Xavi Sarrià i Roba Estesa, per Com animals salvatges. Els nominats a millor artista revelació: La Fúmiga, Jazzmatics, Valira i Caguama Trio.

En la categoria de millor disc de cançó d’autor trobem Miquel Gil, per Geometries; Mireia Vives i Borja Penalba, per Cançons de fer camí; Feliu Ventura, per Convocatòria, i Mara Aranda, per Trobairitz.

Els nominats al Millor disc de música de repertori (clàssica i contemporània) són: Spanish Brass per XXX; David Fons per Viola Oppression; Ensemble de Flautas per Pachamama. Dances of the Earth; i Josep Vicent & Adda per Música per a les emocions.

Els nominats a la categoria de millor disc de fusió i mestissatge són: El Diluvi, per Junteu-vos; La Trocamba Matanusca, per A pic i pala; Insoma, per Incandescent, i El Tio la Careta, per Grita Rebélate.

Els nominats a millor disc de jazz són Viktorija Pilatovic, per The only light; Tariq, per Tariq; Ales Cesarini & Payoh Soul Rebel, per Dandelion, i David Pastor, per Film session.

En la categoria de millor disc de música familiar, els nominats són: Ramonets, per Fes-ho tu mateix; Rodamons Teatre, per Emocioanant; La Pop, per Vol.2, i Canta Canalla, per Revolucions per menuts.

Els nominats a la categoria de millor disc de música tradicional són: Sis Veus, per Els dies i les dones; Spanish Brass i Carles Dénia, per Mira si hem corregut terres; Xavier de Bétera, per Empremtes, i Aljub, per De les restes dels naufragis.

Els nominats al millor disc de música urbana són: Tòrtel i Jordi Sapena, per Cuineres i cuiners; El Hombre Viento, per Del amor y otras historias; Fran Yera, per Cuidados Violentos, i Tesa, per Rural. Els nominats a millor disc de recuperació del patrimoni són: Èlia Casanova, per L’Universo sulla pelle; Capella de Ministrers, per El Grial; Capella de Ministrers, per Lucretia Borgia, i Harmonia del Parnàs, per 15.

Els nominats a millor disc de pop són: Sole Giménez, per Mujeres de música; Verdcel, per Bifocal: ras i pols; Mireia Vilar, per La Plaga, i Gener, per Cante el cos elèctric.

Pel que fa a la categoria de Millor disc de rock, els nominats són: Neus Ferri per Canciones de amor al odio; Mafalda per Palabras forman caos; Funkiwis per Baile de buitres; i Tardor per El Mal Pas.

Per últim, les cançons nominades a la categoria de millor cançó són: Heroïnes de la fosca nit, d’El Diluvi; Ona electromagnètica, de Gemma Vanyó; Baile de buitres, de Funkiwis, i Mediterrània, de La Fúmiga. El guanyador en la categoria de millor disc eixirà de tots els treballs nominats a les categories de disc.

Enguany, com a novetat, s’incorpora el premi del públic, que s’atorgarà per les votacions rebudes telemàticament per mitjà d'un web entre tots els àlbums que concorren com a nominats a les categories de millor disc.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme