GRUPO PLAZA

del 3 al 5 d'octubre

‘Vidas Enterradas’ una obra teatral per a recuperar la memòria dels assassinats pel franquisme

Els monòlegs reconstrueixen el testimoni de sis protagonistes reals

27/09/2019 - 

VALÈNCIA. El Monestir de Sant Miquel dels Reis acull l’obra teatral Vidas Enterradas, que recupera la memòria de les persones que van ser assassinades durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

La representació està basada en un serial radiofònic creat pels periodistes Javier del Pino, Conchi Cejudo i Gervasio Sánchez per al programa ‘A vivir que son dos días’ de la Cadena Ser. El serial ha rebut el Premi Internacional de Periodisme Rei d’Espanya 2018.

Per mitjà d’uns monòlegs, que es representen en diferents espais del monestir de Sant Miquel dels Reis, es narra la vida i la mort de sis persones reals que segueixen vives en el record dels seus fills, nets i besnets, dels seus veïns o companys de lluita. Amb els seus testimonis és amb el que s’han construït les biografies dels assassinats.

Les companyies Corsario, L’Om-imprebís, Micomicon i Temple s’han unit en aquest espectacle teatral que la Generalitat porta a València els dies 3, 4 i 5 d’octubre a les 11.00 hores i 19.30 hores de manera gratuïta, però amb un aforament limitat a 60 persones per representació que requereix reserva prèvia.

Les peces que s’interpreten són les següents: Manuel España de Juan José Millas, interpretada per Pilar San José i dirigida per Jesús PeñaLas cuentas de Carmencita de Juan Mayorga, interpretada per Mariano Anós i dirigida per Carlos MartínEl que guarda de Mafalda Bellido, interpretada per Carles Montoliu i dirigida per Santiago SánchezA los pies del Moncayo d’Alfonso Plou, interpretada per María José Moreno i dirigida per Carlos MartínPrimitivo Florián de Laia Ripoll, interpretada per Mateo Rubistein i dirigida per Mariano LlorenteTertulia de Pepe Viyuela, interpretada per Luis Miguel García i dirigida per Santiago Sánchez.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email