GRUPO PLAZA

termini obert fins al 15 de maig

Lletraferit convoca els seus primers guardons de novel·la en valencià

29/03/2018 - 

VALÈNCIA. Llibres de la Drassana i Uvepe Plaza han convocat la primera edició dels Premis Lletraferit de Sant Joan. Guardons literaris i de caràcter anual focalitzats en les creacions novel·lístiques en valencià. Ho fan amb dos premis: el Lletraferit de Novel·la, de temàtica lliure, que rebrà una dotació de 5.000 euros; i el Diafebus de Novel·la Juvenil, que haurà d'estar adreçat a un públic juvenil i que obtindrà 1.500 euros. La convocatoria s'obri per a qualsevol creació inèdita escrita en valencià, fins al pròxim 15 de maig.

Juntament amb la dotació econòmica, les obres guanyadores rebran un trofeu commemoratiu i seran publicades, dintre del termini màxim d’un any, per l’editorial Drassana. El lliurament es realitzarà en una gal·la que es celebrarà al voltant del 24 de juny en València -La resta d'informació la pots encontrar a les bases del concurs.

Segons explica Felip Bens- escriptor, periodista i un dels promotors dels guardons-, el que es vol amb els Premis Lletraferit és "donar una espenta a la literatura en valencià" amb la posada en valor de la novel·la, un "gènere molt desatès" i que, en contraposició, resulta "clau" per generar nous lectors. A més, "és especialment rellevant pel que fa al gènere juvenil", al tractar-se d'obres llegides especialment per un públic d'aquest rang d'edat. "Moment amb el qual es forgen les inquietuds culturals i es pot seduir als jóvens perquè seguisquen en un futur amb altres escrits ."

"En la ciutat de València hi ha altres premis de novel·la, però creem que amb els de Lletraferit podem arribar a molta gent creativa que, pel perfil que nosaltres tenim, potser no aconseguirien les mateixes aspiracions des d'una altra entitat. Tot i això, al final es tracta d'incentivar la novel·la per també estimular l'ús del valencià arribant a un ampli nucli de creadors", conclou Bens.

Noticias relacionadas

relats

El món en cent paraules

Cada mes dèsset desconeguts reben una fotografia i un encàrrec: escriure un relat d’exactament cent paraules a partir d’ella. Amb esta suggeridora premissa Óscar Mora, alma mater del projecte, ha bastit un micromón de ficció enmig de l’abocador indiscriminat de Twitter. Un espai que florix sicut lilium inter spinas, com a sublim llir entre cards, enmig del riu de trons i tronats que es desplega davall les ales insomnes del pardalet blau

relats

El poder de la fabulació

Por  - 

De colp, arriba un dia en què podem evocar un record i assignar a cada cosa una paraula. El món, fins llavors mut i innominat, ens convoca. En la inoblidable primera pàgina de la seua novel·la Cien años de soledad (1967), Gabriel García Márquez atrapa eixe instant màgic del despertar de la consciència individual amb una frase que ha passat a la història: El mundo era tan reciente, que muchas cosas carecían de nombre, y para mencionarlas había que señalarlas con el dedo

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email