Les sessions per a professionals es realitzaran els dies 26 i 28 de juny en l'edifici Rialto
VALÈNCIA. Entre els seus principals objectius està el d'apostar per l'educació en el llenguatge audiovisual. Dins de la Trobada Audiovisual de Joves, dirigida a estudiants menors de 24 anys, s'estableix per segon any la Residència de la trobada realitzada en col·laboració amb el Col·legi Major Rector Peset. El jurat triarà cinc treballs entre els curtmetratges que competeixen en la categoria C (estudiants d'universitats i centres formatius). Els seus directors participaran en la segona edició de la Residència, en la qual treballaran al costat de professionals del sector com Gabi Ochoa, Emilio Martí i Begoña Soler.
Aquesta iniciativa no ofereix només nocions als seus alumnes sobre guió o direcció audiovisual. També tracta de transmetre què passa abans i després del rodatge d'un curtmetratge, com es realitza un pitch, els aspectes més rellevants de la preproducció, i, una vegada finalitzada la seua edició, quines són les millors opcions per a distribuir-lo o optar a seleccions en festivals. Alguns dels projectes de curtmetratge de la primera edició ja s'han materialitzat.
Seguint amb el format curt, Curt Creixent celebra la 5a edició de les seues trobades del curtmetratge en què es donen cita especialistes internacionals. Així mateix Cinema Jove recupera la celebració de La nit més curta i la projecció dels curts seleccionats per al programa Curts Comunitat Valenciana.
Una altra de les ocasions de trobada propiciades pel festival és la Jornada sobre recursos per a autors organitzada per l'associació Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) que es realitzarà el 26 de juny en el Teatre Rialto. Sota el títol Tinc un projecte, i ara què?, s'assessorarà els creadors novells sobre com, on i a qui poden dirigir-se per a dur endavant els seus guions.
Durant la jornada es donarà resposta a preguntes primordials com la informació imprescindible que han de contindre els dossiers, si és necessari anar de la mà d'una productora i quines són les dinàmiques en televisions públiques i privades.
Una altra trobada que es realitzarà el 27 de juny és el Fòrum de Coproducció Audiovisual que organitza l’Institut Valencià de Cultura juntament amb l'Associació Valenciana d'Empreses de Producció i Productors Audiovisuals (AVANT) i que compta amb la col·laboració de les associacions de productors PAV i AVAPI.
La cita és un lloc d'intercanvi entre productors de diferents comunitats autònomes. Per a aquesta edició s'ha posat el focus en aquelles que comparteixen llengua pròpia i s'ha convidat a productores de PROFicció (València), PRODocs (Catalunya) i APAIB (Illes Balears).
La jornada constarà de dues taules redones, una sobre com afecten les convocatòries d'ajudes públiques a l'estructura de finançament i una altra sobre el paper de les televisions en la coproducció audiovisual.
Aqueix mateix dia, dijous, 27 de juny, Christian Solanas, de la Fundació Cultural Oficina MEDIA España, durà a terme a la Sala 7 de l'Edifici Rialto una sessió informativa sobre els requisits per a concórrer a les ajudes europees a festivals i produccions del fons del programa de la UE Europa Creativa. La primera part de la cita serà una sessió oberta al públic, i posteriorment, es realitzaran trobades personalitzades.
Europa Creativa es dirigeix a totes les entitats culturals i creatives amb l'objectiu de reforçar i internacionalitzar aquest sector, impulsant la cooperació i la mobilitat transnacionals.
Finalment, el 28 de juny s'ha convocat una trobada d'associacions de productores valencianes a la Sala 7 de l'Edifici Rialto.
Espai LaGranja también depende de las licitaciones que se agotan en dos meses