VALÈNCIA. 'PERMEA Obert', el programa públic del Màster Permea, programa experimental de mediació i educació del Consorci de Museus i de la Universitat de València, organitza aquest cap de setmana una jornada intensiva de treball oberta a tots els públics.
El ‘hackathon’ de mediació comprén 48 hores de treball, des del divendres 23, fins al diumenge 25 durant les quals les mediadores i mediadors podran treballar en equip, fer visites nocturnes a les exposicions i desenvolupar diferents accions guiats per tres professionals: Jordi Ferreiro, artista i educador; Amanda Robledo, art educadora i membre del col·lectiu 'Pedagogías Invisibles', i Andrea Arrizabalaga, mediadora i membre del col·lectiu 'Artaziak'.
Durant aquesta trobada intensiva, els participants dissenyaran formes d’aproximació a les exposicions que involucren cossos i subjectivitats d’un ampli ventall de públics.
El seu treball es posarà en pràctica al llarg de tot el diumenge i convidaran el públic a compartir aquesta experiència gaudint de les visites guiades, activitats i altres propostes que els participants els oferisquen.
El director del Centre del Carme ha afegit que 'el Màster PERMEA' està configurat no només com un projecte de formació, sinó també com un dispositiu d’activació de l’entorn artístic i social, i pera això s’ha creat el programa que, amb el suport de la Fundació Daniel & Nina Carasso, està donant visibilitat i compartint amb tots el seu desenvolupament i els seus avanços”.
'PERMEA Obert' proposa unes jornades per a indagar en els processos d’intercanvi que ocorren en visitar una exposició i explorar maneres d’activació dels artefactes expositius que, a partir de les obres artístiques i prenent la visita guiada com a referència, es configuren com a dispositius de pensament contemporani autònoms.
El ‘hackathon’ de mediació està dirigit a mediadors, artistes, educadors i persones interessades en la mediació cultural, mitjançant una inscripció que serà gratuïta. A les visites guiades que es faran el diumenge 25 de novembre, d’onze del matí a sis de la vesprada, i poden sumar-se tots els públics sense necessitat de reserva prèvia.
Recentment inaugurades, el públic assistent podrà disfrutar de les mostres Marla Jacarilla. Apuntes para una fuga, projecte seleccionat dins de la convocatòria 'Escletxes' de producció artística i suport a la investigació, i Eduardo Hurtado. Oh! Monstruo, obertes fins a febrer de 2019 a la sala 1 i a la sala Dormitori, respectivament.
A més, es podran recórrer les exposicions Daniel G. Andújar. Sistema Operativo, que revisita la trajectòria de l’artista alacantí, a la sala Ferreres, fins al 20 de gener; Qüestió de fe, qüestióde tros, primer moment del projecte 'Totalitat i infinit' de la convocatòria '365 dies VLC', a la sala Carlos Pérez, també fins al 20 de gener; l’exposició Artfulness. Sentir-Cuerpo-Nosotros, de la convocatòria 'VO' de comissariat, a la sala 2, fins al 10 de febrer, i Maig del 68, una mirada a la revolució d’estudiants de maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir, organitzada en col·laboració amb l’Institut Français de València, a la sala Zero, fins al 2 de desembre.
El goteo de ceses y renuncias dejan un escenario inédito en la Generalitat, que todavía tiene por cubrir dos direcciones adjuntas del IVC, la dirección artística del IVAM y del Centre del Carme o el director musical de Les Arts, entre otras plazas vacantes
El técnico de exposiciones asumía desde hace un año de manera provisional las labores, a la espera de que la Generalitat impulsara el concurso para elegir nuevo director