GRUPO PLAZA

 fins al 12 d’agost amb tretze concerts

El Festival de Música Antiga i Barroca encara la recta final amb Il Dolce Incontro

El festival està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura juntament amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola 

10/08/2020 - 

VALÈNCIA. El Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola arriba a la recta final de la XXV edició amb dos concerts el dimarts 11 d’agost. A les 19.30 al Palau de Congressos tindrà lloc l’última proposta familiar d’enguany, Cantica, Magallanes i Elcano, la música de una aventura, amb accés lliure, i a les 22.30 al pati d’armes del castell del Papa Luna actuarà el grup de Castelló Il Dolce Incontro.

Emilio Villalba & Sara Marina & Ángeles Núñez presenten Cantica, Magallanes y Elcano, la música de una aventura, un viatge en el temps per a públic familiar per les danses, cantiguesi romances del Renaixement espanyol. Obres interpretades tal com van arribar a l’oïda dels músics que les van recopilar i van transcriure a paper pautat i llibres de xifres per a viola de mà. 

Pel que fa a Herois duo, una producció d’Il Dolce Incontro, presenta un programa de concert en el qual àries i duos escrits per als personatges principals de les composicions operístiques de la primera meitat del settecento, els herois, es combinen amb simfonies i obertures instrumentals d’òpera per a oferir el gènere més popular en gran part dels teatres de l’Europa del XVIII, àries i duos d’òpera. 

La XXV edició del Festival Internacional de Música Antiga i Barroca de Peníscola, que se celebra del 3 al 12 d’agost amb un total de tretze concerts, està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la Diputació de Castelló i l’Ajuntament de Peníscola. 

A causa de les condicions de mobilitat dels artistes internacionals per la pandèmia de la COVID-19, s’ha adaptat la programació reforçant-la amb gran presència d’actuacions d’agrupacions valencianes de gran nivell gràcies al pla reaCtivem, també amb més actuacions familiars. D’aquesta manera, el festival comptarà amb veus valencianes destacades, com Èlia Casanova, Premi Carles Santos de la Música Valenciana al millor disc de recuperació del patrimoni musical, o Mara Aranda en un espectacle familiar. 

Pel que fa a la localització, quatre dels concerts se celebren al Palau de Congressos de Peníscola, dels quals tres seran per a públic familiar i entrada lliure. Els altres tenen lloc a l’emplaçament habitual del festival, el castell del Papa Luna. 

Cal destacar que la celebració dels 25 anys de festival s’ajorna per les condicions sanitàries fins a l’edició de 2021. D’altra banda, el disseny del cartell d’aquesta edició és de l’estudi castellonenc Juárez Casanova.

Programació i entrades

Tanca el festival el 12 d’agost al castell del Papa Luna el concert de Mediterrània Consort sota la direcció del flautista David Antich, que interpretarà els concerts per a flauta dolça i viola degamba de Telemann.

El preu de les entrades als concerts és de 12 euros. Hi ha un abonament per als deu concerts al preu de 100 euros i per a cinc concerts per 50 €. A partir de l’1 d’agost hi haurà venda al Palau de Congressos de Peníscola de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i venda al castell tots els dies de concert de 21 a 22.30 hores.

Les representacions disposaran de totes les mesures de seguretat, higiene i distanciament que exigeix la crisi de la COVID-19, per la qual cosa s’han reduït els aforaments de tots els espais del festival. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme