VALÈNCIA (EP). El festival internacional Tercera Setmana se celebrarà a Castelló, Alacant i València del 6 al 15 de juny i tornarà amb el compromís de complir amb un dels principis que el va veure nàixer: convertir a la Comunitat Valenciana en el centre de les arts escèniques durant la primera quinzena del citat mes.
Una trentena d'espectacles, que es podran veure tant en carrer com en sales i teatres, formen el grosso de la programació d'aquesta nova edició del certamen. A més, el festival no solament se cenyeix a l'exhibició, sinó que aposta també per la coproducció i per la relació amb altres programes de foment de la creació com Graners de Creació, amb un total de dues coproduccions i dos suports a la creació.
En aquesta edició, els tallers són una peça clau. En els barris valencians del Grau i Natzaret es realitzaran dos tallers d'escena social. En el barri del Grau tindrà lloc el taller impartit per la companyia Animasur que arrancarà el dia 5 de juny i culminarà amb l'espectacle de carrer “Buenas noches Europa” el dia 8. Amb el rigor del teatre físic i la frescor de la dansa, pretén sumar a actrius i actors del barri per a provocar proximitat a l'espectador. La peça pretén obrir una oportunitat al raonament, a enfrontar-nos a lo desconegut i als desconeguts.
Per altra banda, la coreògrafa i ballarina Mey-Ling Bisogno prepararà “Peepbox 350º. Soldados de franela” amb voluntaris del barri de Natzaret que vulguen formar part del cor d'una peça de dansa com a acte de resistència. L'obra s'estrenarà el 15 de juny, dia que clausurarà la quarta edició de Tercera Setmana.
Un altre dels punts forts del festival és CONNEXIONS, apartat dedicat als professionals. Dramaturgs, directors, actors, actrius i diferents estudiosos de l'esdevenir teatral podran assistir al seminari impartit per Sergio Blanco, dramaturg i director teatral franc-uruguaià que ha passat pels principals festivals de tot el món. “La autoficción: decirse en escena” és un taller coordinat i articulat per aquest guru de la autoficció entorn als múltiples desafiaments, riscos i problemàtiques que aquest tema de dir-se en escena suposa i proposa en les arts escèniques. Es desenvoluparà en tres jornades de 5 hores en la seu de la SGAE (C/ Blanquerías, 6).
Diferents localitzacions urbanes per al desenvolupament de les peces d'Arts de Carrer seran grans protagonistes de la programació del festival, però també sales i teatres d'Alacant, Castelló i València seran seus de la setmana gran de les arts escèniques en la nostra Comunitat: Teatre Arniches d'Alacant; el Refugi Antiaeri, Teatre del Raval i Teatre Principal a Castelló; i SGAE, Teatre Principal, Centre del Carme de Cultura Contemporània, Sala OFF, La Mutant i el Palau de la Música a València.
Tercera Setmana encara el seu penúltim dia amb dues estrenes i el concert de Hidrogenesse als jardins del Palau de la Música
La coreógrafa canaria trae a Tercera Setmana su propuesta multidisciplinar 'Las alegrías'