GRUPO PLAZA

el 29 d'abril en la fira del llibre

'El fugitiu': un llibre que aporta nova documentació i testimonis sobre Antonio Anglés

27/04/2018 - 

VALÈNCIA. A Antonio Anglés, el criminal espanyol més buscat, se’l va tragar la terra fa ara vint-i-cinc anys mentre deixava darrere una empremta inesborrable, la d’un crim atroç difícil d’oblidar com va ser el de les tres xiquetes d’Alcàsser. Aquesta fuga i desaparició unides a la crueltat dels seus crims han convertit Antonio Anglés en una llegenda de la crònica negra, hui convertit només en un rostre d’una fitxa policial. Un home sense condemna que representa la cara del mal.

En El fugitiu Martí i Saucedo fan un recorregut des de Catarroja fins a Dublín amb noves dades i testimonis que parlen per primera vegada. Escenaris que han xafat els dos periodistes per a conèixer de primera mà per on va passar el fugitiu i amb qui es va relacionar. A més, el relat trau a la llum la vida marginal dels primers anys d’Anglés a Catarroja (València), només arribà de Sao Paulo. També mostra passatges inèdits de la seua biografia, des d’un anglés atracador de bancs fins a l’home capaç d’agredir els seus familiars durant anys i encadenar a una de les seues parelles. L'obra serà presentada aquest diumenge 29 d'abril a partir de les 19:00 hores a la Fira del Llibre de València.

La investigació de Martí i Saucedo arriba fins l’actualitat amb entrevistes als majors experts policials del nostre país passant per tots els llocs del món on els agents han seguit la pista d’Anglés. L’últim, un país asiàtic.

El fugitiu és un treball d’investigació periodística que a ajuda a recompondre 25 anys després un trencaclosques inconclús. Martí i Saucedo intenten configurar el relat definitiu per a conèixer qui es Antonio Anglés i com escapà a les forces de l’ordre la nit del 27 de gener de 1993 i com es perd el seu rastre el 24 de març del mateix any. 

El fugitiu parteix de les informacions vessades en el documental El fugitivo, dirigit pels mateixos autors i que s’emetrà el proper divendres 26 de gener dins del programa 'Equipo de Investigación', de La Sexta.

Sobre els autors

Genar Martí (La Pobla de Vallbona), periodista amb més de 25 anys d’experiència en ràdio i televisió. Ha treballat a Onda Cero, Ràdio 9, Canal 9 i actualment exerceix de coordinador al programa de reportatges de La Sexta 'Equipo de Investigación'. Sempre ha estat vinculat a la informació de successos, tribunals i a l’elaboració de formats d’investigació per a televisió.

Jorge Saucedo (València) té més de 20 anys d’experiència en el món de la televisió. Ha treballat en diferents programes de cadenes com Canal 9, TVE, Cuatro, Antena 3 i La Sexta i està especialitzat en l’elaboració de reportatges d’investigació. Actualment és un dels coordinadors. Actualment exerceix de coordinador al programa 'Equipo de Investigación' de la Sexta.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas