Des que es va inaugurar el passat 30 de març ha sigut visitada per un total de 87.178 persones
VALÈNCIA. L’exposició ha descobert una amistat no molt coneguda per al públic del pintor Pablo Picasso (1881-1973) i l’escriptor Camilo José Cela (1916-2002). Des que Cela va viatjar a Cannes en 1958 a fer una entrevista a Picasso per a la revista literària Papeles de Son Armadans, es va forjar una amistat que va durar en el temps i que es va traduir en col·laboracions professionals.
Alguns exemples es mostren en l’exposició, com els llibres realitzats amb textos i dibuixos d’ambdós, Dibujos y escritos (1961); la Gavilla de fábulas sin amor (1962), amb les seues 36 il·lustracions, signades per Picasso, i el poema picassià Trozo de piel (1959), compost per deu composicions líriques de Picasso amb tocs surrealistes, i un dibuix de Cela publicat en la primera edició dels poemes VII, VIII i IX en 1960; i en 1961, la resta dels poemes.
Les obres que es mostren sumen 145 peces: 23 ceràmiques, 8 dibuixos a cera, 12 fotografies, 6 linòleums, 2 linografies i 1 punta seca, 7 llibres més entre llibres d’autor i els realitzats entre Picasso-Cela, 10 llibres de ‘Papeles de Son Armadans’ amb homenatges a artistes i 76 escrits i documents que testifiquen la vida en comú que van mantindre aquests dos genis del segle XX.
La mostra ofereix una reflexió sobre la relació personal i artística que hi va haver entre Pablo Picasso i Camilo José Cela. Les peces són de la Col·lecció Gabarrón i el projecte ha comptat amb la col·laboració de les fundacions de l’artista Cristóbal Gabarrón a Espanya i als Estats Units i la Fundació Charo i Camilo José Cela.
El Museu de Belles Arts de València abre sus almacenes, con motivo de celebrar el Día Internacional de los Museos, y prepara un recorrido por los pasillos en los que se conservan verdaderos tesoros, donde se lleva a cabo la catalogación de obras y donde suceden demás labores de mantenimiento que permiten que el museo funcione
Tras inaugurarse en València, la exposición 'Prohibit fixar cartells. REA' pasa por el Museu de Belles Arts de Castelló con una nueva selección de carteles que pretende recordar cómo ha sido el diseño en la provincia durante las últimas décadas