X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

fins al 20 d'octubre

El Museu de Belles Arts prorroga l’exposició ‘Picasso-Cela’

Des que es va inaugurar el passat 30 de març ha sigut visitada per un total de 87.178 persones

13/09/2019 - 

VALÈNCIA. L’exposició ha descobert una amistat no molt coneguda per al públic del pintor Pablo Picasso (1881-1973) i l’escriptor Camilo José Cela (1916-2002). Des que Cela va viatjar a Cannes en 1958 a fer una entrevista a Picasso per a la revista literària Papeles de Son Armadans, es va forjar una amistat que va durar en el temps i que es va traduir en col·laboracions professionals.

Alguns exemples es mostren en l’exposició, com els llibres realitzats amb textos i dibuixos d’ambdós, Dibujos y escritos (1961); la Gavilla de fábulas sin amor (1962), amb les seues 36 il·lustracions, signades per Picasso, i el poema picassià Trozo de piel (1959), compost per deu composicions líriques de Picasso amb tocs surrealistes, i un dibuix de Cela publicat en la primera edició dels poemes VII, VIII i IX en 1960; i en 1961, la resta dels poemes.

Les obres que es mostren sumen 145 peces: 23 ceràmiques, 8 dibuixos a cera, 12 fotografies, 6 linòleums, 2 linografies i 1 punta seca, 7 llibres més entre llibres d’autor i els realitzats entre Picasso-Cela, 10 llibres de ‘Papeles de Son Armadans’ amb homenatges a artistes i 76 escrits i documents que testifiquen la vida en comú que van mantindre aquests dos genis del segle XX.

La mostra ofereix una reflexió sobre la relació personal i artística que hi va haver entre Pablo Picasso i Camilo José Cela. Les peces són de la Col·lecció Gabarrón i el projecte ha comptat amb la col·laboració de les fundacions de l’artista Cristóbal Gabarrón a Espanya i als Estats Units i la Fundació Charo i Camilo José Cela.

Noticias relacionadas

HASTA MAYO DE 2020

El Museu de Belles Arts te quiere contar su colección

Por  - 

El acceso es libre hasta completar el aforo del salón de actos, las invitaciones se podrán retirar el mismo día de cada sesión a partir de las 16.30 horas en el mostrador de entrada del museo, donde se entregará una invitación por persona

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email