Hoy es 19 de diciembre
GRUPO PLAZA

Etnomusic Tardor 2018

El Museu Valencià d’Etnologia presenta un cicle de música tradicional valenciana i del món

Per l’escenari de l’Etnomusic Tardor passaran grups amb un important vessant femenina, com ara Rachele Andrioli i Rocco Nigro, Anxovetes, Cant Viu o Mujeres Mediterráneas

5/11/2018 - 

VALÈNCIA. Després de la bona acollida del festival Etnomusic en els seus formats de primavera i estiu, amb una assistència de més de 2100 i 3500 persones respectivament, el Museu Valencià d’Etnologia, depenent de l’àrea de Cultura de la Diputació, proposa al públic valencià un nou cicle de quatre concerts per al mes de novembre. Els concerts, programats per als dies 8, 15, 22 i 29 de novembre, se celebraran a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència, a partir de les 20.00 hores.

L’Etnomusic Tardor es va posar en marxa, per primera vegada, en 2017, i va rebre al voltant de mil espectadors. El programa es va presentar com un complement del format de primavera, però amb un format més reduït i acústic, on l’objectiu era, i continua sent, oferir propostes de música folk i del món amb un to més proper, amb formacions reduïdes, com duos o tercets, que propicien un ambient més pròxim amb el públic, en un espai tancat.

El festival forma part del cicle d'activitats culturals que organitza el museu cada any al voltant de la cultura tradicional i la diversitat cultural. El projecte pretén presentar música tradicional valenciana amb plantejaments moderns i actuals; i mostrar propostes musicals de diferents llocs d'Espanya i del món, sempre vinculades al caire tradicional amb noves lectures musicals.

Enguany, el festival Etnomusic Tardor, està caracteritzat per la presència de la dona. Les quatre formacions estan liderades per dones que des de diferents punts de vista aproximen a l'espectador a la música tradicional remarcant el component femení dels temes musicals. 



La programació del cicle

El cicle s'enceta, el pròxim 8 de novembre, amb l'actuació de Rachele Andrioli i Rocco Nigro dos joves italians, que ens acosten amb un estil depurat i alhora colpidor, a les tonades tradicionals de Salento, la sub-península de Pulla, al sud d'Itàlia. 

El dia 15 de novembre actuaran les Anxovetes, grup compost per tres intèrprets femenines i dos músics que proposen una lectura en clau femenina de les havaneres.

El 22 de novembre, Cant Viu, formació valenciana amb components de dilatada trajectòria, proposarà un seguit de temes tradicionals com fandangos, jotes i boleros a la recerca d'un ambient tranquil i pròxim que permeta al públic acostar-se a la música tradicional valenciana.

El cicle finalitza, el dia 29 de novembre, amb Mujeres Mediterráneas, una formació andalusa formada únicament per dones que proposa una fusió en clau femenina entre el flamenc, els cants àrabs i les melodies sefardites.

Com en tots els programes d’Etnomusic, les entrades són gratuïtes i es poden adquirir mitjançant la reserva en línia a través de la pàgina web o arreplegant-les al vestíbul del Museu Valencià d’Etnologia. L’aforament és limitat.


Noticias relacionadas

del 17 de mayo al 12 de junio

Etnomusic alcanza la mayoría de edad

Por  - 

Este año se proponen tres novedades: la descentralización de los conciertos, la búsqueda del público joven y la elección de un lema -a partir de ahora- con el que afinar en el proceso de elección de los artistas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas