GRUPO PLAZA

'EL TRIOMF DE LA VOLUNTAT'

El tòtem cinematogràfic de la propaganda nazi s'exhibeix en la Filmoteca de València

17/02/2016 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca de CulturArts projecta el dijous 18 de febrer, a les 19 hores, a la sala Berlanga, El triomf de la voluntat ( Triumph des Willens, 1935) de Leni Riefenstahl. La projecció s'emmarca dins del cicle setmanal “Bàsics Filmoteca”, que en aquesta edició se centra en la història del cinema documental. La presentació de la pel·lícula i del posterior col·loqui són a càrrec de la investigadora cinematogràfica Andrea Morán, crítica de la revista “Caimán Cuadernos de Cine” i del programa “Historia de nuestro Cine” de la 2 (TVE), que abordarà la relació d'aquest clàssic de la història del cinema amb el documental de propaganda.

El triomf de la voluntat és una pel·lícula de propaganda nazi que mostra el desenvolupament del congrés del Partit Nacionalsocialista, celebrat a Núremberg en 1934 i al que van acudir més de 700.000 militants i simpatitzants. Malgrat el seu repudiable missatge polític i la seva exaltació de la raça ària, El triomf de la voluntat està considerada com una de les pel·lícules fonamentals dins del gènere documental no només per la seva alta qualitat artística, sinó també per totes les innovacions tècniques que va introduir Leni Riefenstahl: càmeres en moviment; ús de teleobjectius per crear una perspectiva distorsionada; la fotografia aèria i un revolucionari enfocament en l'ús de la música. En finalitzar la Segona Guerra Mundial, la carrera cinematogràfica de Leni Riefenstahl es va veure arruïnada per la seua col·laboració amb el règim nazi i la seua suposada relació amb Adolf Hitler. Després del seu tardà rebuig dels horrors del nazisme i després d'una vida dedicada a la fotografia a Àfrica, la seua figura ha estat recuperada i actualment està considerada com una de les grans directores de la història del cinema.

Al marge de la seua ideologia nazi, El triomf de la voluntat ha marcat el desenvolupament històric posterior del gènere documental i és una pel·lícula que serveix d'exemple al debat sobre els límits entre art i moralitat. 


Les sessions de cicle setmanal “Bàsics Filmoteca” se celebren tots els dijous a partir de les 19 hores, són d'un marcat caràcter didàctic i compten amb una presentació i un col·loqui a càrrec d'un especialista cinematogràfic. L'entrada de totes les sessions de “Bàsics Filmoteca” és gratuïta amb la presentació del carnet d'estudiant.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas