GRUPO PLAZA

'Yo fui guía en el infierno', per gerard miquel

El viatge del botànic valencià Antonio Cavanilles a Alacant, inspira l'elaboració d'una novel·la gràfica 

13/12/2017 - 

VALÈNCIA. El viatge del botànic valencià Antonio Cavanilles a la fi del segle XVIII per la Foia de Castalla, a l’interior d’Alacant, és el resultat d’una novel·la gràfica de Gerard Miquel, que porta per títol Yo fui guía en el infierno (Desfiladero Ediciones) i que es presentarà aquest dijous, 14 de desembre, al Centre Cultural La Nau de la Universitat, a les 19:30 hores. 

En l’acte, presentat pel coordinador de Fòrum de Debats de la Universitat de València, el periodista i escriptor Alfons Cervera, hi intervindran el crític Álvaro Pons, l’editor Pablo Herranz, l’escriptor Fernando Arias i l’artista gràfic Gerard Miquel.

Yo fui guía en el infierno adapta en vinyetes la premiada novel·la de Fernando Arias a través del traç estilitzat de Gerard Miquel. Ambientada al segle de les llums, planteja una lluita entre la Il·lustració i l’obscurantisme, entre la llum i l’ombra. L’obra, a mig camí entre el relat històric i l’aventura fantàstica, narra el viatge iniciàtic del botànic Cavanilles i un guia local a terres alacantines.

L’any 1792 el botànic Cavanilles s’endinsa en l’escarpada Foia de Castalla per realitzar un catàleg de plantes per encàrrec de Carles IV. Com a guia, té l’ajuda d’un jove vilatà, Àngel, amb l’esperança de realitzar la comesa sense contratemps. Diversos casos de ràbia els fan pensar que estan en una zona més inhòspita del que esperaven. Desafiant els límits de la raó, el que hi troben és l’infern a la Terra.

Gerard Miquel planteja en Yo fui guía en el infierno una narració en la qual ha traduit al seu propi vocabulari gràfic una època, el segle XVIII, amb l’esperit de la Il·lustració en apogeu i a sis anys que esclatara la Revolució francesa. En aquest context, presenta dos personatges antitètics, el botànic Cavanilles i el jove Àngel, és a dir, el mentor i l’aprenent, l’il·lustrat i el murri, la reflexió i la intuïció... un diàleg intergeneracional. Junts emprendran un viatge per una orografia que Gerard Miquel coneix de primera mà.

Gerard Miquel (Alaquàs, 1968) és un autor d’àmplia trajectòria en la il·lustració, tant en publicitat com en el mercat infantil i de llibres de text. Va formar part de capçaleres com la revista Kovalsky Fly o Fan Còmic. Les seues col·laboracions en còmic s’estenen a diverses publicacions, entre les quals destaquen les del personatge Monet per a la revista Era Garbèra. Més recentment ha publicat Un vas ple d’històries, còmic sobre els ibers realitzat per al Museu de Prehistòria de València.

Noticias relacionadas

SILLÓN OREJERO

La revolución: ¿el sueño de la izquierda o la reinvención de la derecha?

Por  - 

La ira azul es un ensayo de Pablo Batalla en el que reflexiona sobre los fenómenos revolucionarios a lo largo de los siglos. Unos procesos de cambio que no han sido necesariamente progresistas siempre pero, aunque hayan tenido banderas muy diversas, siempre han sido impulsados por causas muy parecidas. Una lectura interesante en los albores de los cambios traumáticos que puede introducir en nuestras sociedades la automatización derivada de la Inteligencia Artificial

SILLÓN OREJERO

‘Utopías cotidianas’, alternativas a la familia monógama para evitar la soledad de un EEUU ultracapitalista

Por  - 

Dice el crítico del Wall Street Journal que los pensadores de Harvard y compañía tienden a escribir ensayos sobre cómo deben vivir los demás, pero que ellos se cuidan mucho de seguir haciéndolo de forma tradicional. Kristen Ghodsee podría ser un ejemplo, pero las referencias históricas que recopila en sus libros los hacen muy entretenidos y enriquecedores, como ese proyecto búlgaro que cita de no dar título universitario a quien no dominara un trabajo manual

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas